Coverafbeelding Afrojack & David Guetta - Hero
  • Statistieken
  •   22 weken
  •   3 piekpositie
  •   556 punten
  •   2021

Artiestinformatie

Geboortedatum   09-09-1987
Land   Nederland

Afrojack (echt naam: Nick van de Wall) ontleent zijn artiestennaam aan de vele kapsels die hij in zijn beginjaren had. Daarbij schuwde hij ook het afrokapsel niet. Met Drop Down (Do My Dance) staat Afrojack, samen met The Partysquad, voor het eerst in de Top 40.

In 2010, twee jaar later, werkt hij samen met Eva Simons en bereikt Take Over Control de twaalfde plaats. In 2011 breekt Afrojack overal door als Give Me Everyting (met Pitbull, Ne-Yo en Nayer) een wereldhit wordt. In de Top 40 staat de single twee weken op 1. The Spark is in 2013 zijn tiende notering in de Top 40.

Ten Feet Tall, zijn nieuwe single en Alarmschijf, ging wereldwijd in premiere tijdens de reclame-onderbreking van de Superbowl. Meer dan 115 miljoen mensen konden daardoor kennis maken met de track. Het nummer wordt gebruikt in de commercial van het Amerikaanse bier, Bud, dat tegelijk met de release ook een nieuwe verpakking introduceert.

Terwijl Ten Feet Tall in de Top 40 staat verschijnt ook de nieuwe single van Anouk, You & I, waarvan Afrojack de productie voor zijn rekening nam. Ook werkt hij samen met Thirty Seconds To Mars op Do Or Die. Die track wordt halverwege april uitgeroepen tot Dance Smash bij 538. Een week later krijgt ook Dynamite, nu samen met Snoop Dogg, die titel. Daarmee is de Nederlandse dj de tweede act in de geschiedenis van de Dance Smash die dat stempel in twee opeenvolgende weken met twee verschillende nummers weet te krijgen.

Op 17 mei 2014 verschijnt zijn debuutalbum Forget The World. Freedom is de zevende track van dat album die in augustus de Tipparade bereikt. Het nummer wordt door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash, voor Afrojack zijn tiende. In de zomer maakt Afrojack samen met Martin Garrix de track Turn Up The Speakers en later verschijnt ook Illuminate,
een samenwerking met Matthew Koma.

In de zomer van 2015 staat Afrojack met Hey Mama wereldwijd in de hitlijsten. In de Top 40 komt zijn samenwerking met David Guetta en Nicki Minaj tot de twaalfde plaats. Later verschijnen ook de tracks Summerthing (met Mike Taylor) en Unstoppable.

In 2016 maakt hij, samen met Fais, de track Hey. Radio 538 bekroont het nummer als Dance Smash. Begin augustus laat Afrojack een andere sound horen met Gone, zijn samenwerking met Ty Dolla $ign, dat in de Tipparade blijft steken. In oktober wordt Used To Have It All, zijn tweede samenwerking met Fais, door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. Aan het einde van het jaar krijgen Afrojack en Fais een Top 40 Award als meest succesvolle Nederlandse artiest van het jaar.

Na hun samenwerking in 2015 op Hey Mama werkt Afrojack in 2017 opnieuw twee keer samen met David Guetta via Another Life en Dirty $exy Money. In oktober verschijnt Lost, de samenwerking met Vassy en Oliver Rosa. Twee maanden later levert Afrojack met Dubvision de track New Memories af.

In februari 2018 maakt hij met Stanaj de track Bed Of Roses waarmee hij zijn 15e Dance Smash scoort. Op 19 februari geeft hij op het centraal station van Rotterdam een verrassingsoptreden. Met het Duitse duo Jewelz & Sparks maakt hij de track One More Day. In maart 2019 verschijnt opnieuw een samenwerking met Stanaj, Sober. Op dat nummer is ook het duo Rae Sremmurd te horen. Halverwege augustus werkt Afrojack ook opnieuw samen met Dubvision op het nummer Back To Life.

In juni 2020 dropt de dj het nummer Cloud 9, een samenwerking met Chico Rose en Jeremih. In april 2021 dropt hij samen met zijn muzikale vriend David Guetta de track Hero. Hij slaat de handen ineen met Nederlanders Lucas & Steve en Dubvision. Dit levert de track Anywhere With You op.

In de zomer van 2022 verschijnt Day N Night, een track met Black V Neck en Muni Long. Hij weet in november de Britse zanger James Arthur te strikken voor de single Lose You.

Songtekst

You, you

Little girl, only seventeen years old
Life just got in the away
Don't know what to say
She's heard it all before
Lying on her bedroom floor
Thinking my life has to be worth more

She dreams of going to New York City
Her heart's already there
But her head's fighting a war
Little girl, only seventeen years old
Looking for a star
But it's just too dark

When the streams get a little bit wider
And it's hard to swim across the water
And the scars get a little bit deeper
And the flame turns into a fire

Tonight when you need a way home
Someone to lean one
Some kind of hero
It's there when you look in the mirror
Staring back at you
There's a hero in you

You, you
There's a hero in you
You, you
There's a hero in you

Old man, trying to make it on his own
Looking at the space
Where his wife once was
Wants to find just something to believe in
He hears a knock
At the door this evening

She says I'm going to New York City
To follow my dreams
Would you come with me
Little girl, only seventeen years old
Looking at the stars
In her granddad's eyes

And the streams get a little bit wider
But together they cross the river
And the scars gets a little bit lighter
And the sky looks a little brighter

Tonight when you need a way home
Someone to lean one
Some kind of hero
It's there when you look in the mirror
Staring back at you
There's a hero in you

You, you
There's a hero in you
You, you
There's a hero in you

You, you

Songinformatie

ArtiestAfrojack,
David Guetta
Titel Hero
Lengte 2:51
Componist(en) David Guetta · Ellie Goulding · Jamie Scott · Mikkel S. Eriksen · Nick van de Wall · Ryan B. Tedder · Tor E. Hermansen
Producer(s) Afrojack [= Nick Leonardus van de Wall], David Guetta, StarGate / Additional Producers: Stephan Leicher, Victor Leicher
Platenlabel Wall Recordings
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 30-04-2021


Positieverloop