Coverafbeelding Boef ft KA - Natte Sokken
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   2023

Artiestinformatie

Geboortedatum   28-02-1993
Land   Nederland

Boef werkt vooral samen met producer Monsif en maakt in 2015 indruk met zijn Zonamo-sessie. Hij weet je in een moordend tempo te pakken met zijn raps. Voorbeelden daarvan zijn de tracks Regen, Vliegen Door De Bocht, Jaar Geleden en Gewoon Boef.


In januari 2016 levert hij, samen met Ali B en Sevn Alias, de track Een Klein Beetje Geluk af. Vrij snel daarna verschijnt met SBMG en SEVN ook de track Freestyle. In de zomer rapt hij op de debuutsingle van Mafe, Niet Van Mij Alleen en later is hij ook te horen op Overal, een samenwerking met F1rstman en DJ Youss-F. Boef komt veelvuldig in opspraak doordat hij zich verzet tegen de politie. Vanwege overlast moet de rapper op 1 januari 2017 zijn woning in Tilburg verlaten.

In februari 2017 komen we de naam van Boef tegen op Tempo, de single van Jairzinho. Op 20 januari 2017 tekende de rapper een managementcontract bij Ali B's SPEC Entertainment en niet zonder succes: op 17 maart verschijnt zijn album Slaaptekort, dat in de eerste 24 uur na de release alle records op Spotify weet te breken. De tracks Salam en Habiba stijgen naar de hoogste posities in de streaminglijsten. Habiba staat uiteindelijk drie weken op de derde plaats van de Top 40 en wordt de meest succesvolle van zijn hits tot dan toe.


In mei 2017 werkt hij samen met Ronnie Flex op de track Come Again waarmee Boef zelfs op nummer 2 weet te komen. Ook werkt hij mee aan Krantenwijk, een track op het tweede album van Lil Kleine. Met Ali B, Rolf Sanchez en RedOne staat hij in de zomer ook met Voy A Bailar in de Top 40. In september verschijnt de naam van Boef bij de nieuwe single van Sevn Alias, Patsergedrag. Aan het eind van het jaar maakt hij met Frenna een nieuwe versie van Op Me Monnie, dat eerder door Famke Louise werd uitgebracht en ook brengt hij met Littekens een eigen nieuwe track.

Boef staat er om bekend om negatief in de publiciteit te komen. Dat gebeurt ook eind 2017 als hij twee behulpzame vrouwen 'kechs' noemt. Tijdens Eurosonic biedt hij op het podium zijn excuses aan en die verontschuldiging verwerkt hij ook in de single Antwoord. Ook is hij te horen op Slow Down, de track van Dimitri Vegas en Like Mike voor de film Patser. Eind maart brengt hij zijn levensverhaal op het nummer Sofiane. Later scoort hij met Draai Het Om een Top 40-hit. In juni is Boef te horen op twee nieuwe tracks: Drama (met Bizzey) en Lit (met SBMG) waar hij in juli zijn stempel drukt op Miljonair (van $hirak). Begin oktober brengt hij via Ratata weer een eigen single uit. Later die maand maakt hij met Frenna, Madam Julie en Kaeh het nummer Speciaal.

In 2019 verschijnt er met 93 een nieuw album van de rapper. Terug Naar Toen wordt dan opgepikt als één van de populaire tracks. Ook wordt hem in januari een rijontzegging opgelegd van anderhalf jaar nadat hij in 2016 met 300 kilometer per uur over de snelweg reed. Ali B staat in maart weer in de Tipparade met Sneaky Money, een samenwerking met Ali B en Chivv. In april dropt hij met Allang Al Niet Meer een volgende eigen track. Jack $hirak produceert in juni zijn samenwerking met Dopebwoy, Guap waar Srno dat doet op TikTok, dat weer een track van Dopebwoy is. Ook is Boef te horen op het album Fastlife van Lijpe via zijn bijdrage op de track Als Het Fout Gaat voordat er op de valreep van 2019 met Kofferbak weer een eigen track verschijnt. Ook maakt hij dan met Glades en Lijpe de track Nu Heb Ik Paper.

Zijn nieuwste track in 2020, Memories, brengt hem terug naar de straten van Saint-Denis, de voorstad van Parijs waar hij opgroeide. Tijdens de coronacrisis maakt hij de track Quarantaine Sessie #1. Treinstation, dat in mei verschijnt, komt van niets op 1 in de Streaming Top 40. Twee weken later gebeurt dat ook met zijn samenwerking met Ashafar, Nooit Meer Thuis. Tout Est Bon, de track die hij in juli dropt, is een samenwerking met Numidia. In de eerste 24 uur na de release wordt het nummer 679.000 keer aangeklikt op Spotify en dat is een record. Op 10 juli verschijnt het derde album van de rapper, Allemaal Een Droom. Eind augustus werkt hij mee op Champagne Papi, een track met Dopebwoy, 3robi en Srno waar hij ook te horen is op Latest van Qlas & Blacka.
In september 2021 werkt hij mee aan de track Tot Laat samen met Ashafar en Srno. Samen met Dopebwoy werkt hij in november mee aan de track Domme Invest van Chivv. In het voorjaar van 2022 dropt hij samen met $hirak, Cristian D, Bilal Wahib en Ronnie Flex de single Als Je Bij Mij Blijft. Herkenbaar is de sample die gebruikt is van het nummer Around The World van ATC. In juli 2022 werk hij samen met Numidia, Cristian D en Diquenza aan de single Flexen. Halverwege november laat hij weer solowerk horen met de single Ff Ademen Jij. Maar liefst twee singles dropt hij in januari 2023. Samen met Cristian D de single Probleem en met KA de single Natte Sokken. Een maand brengt hij al de opvolger Herinnering samen met Lil Kleine. In mei werkt hij samen met $hirak Cristian D en Lil Kleine aan de single Pornstar Martini.

Songtekst

It's Keyser Soze
Ey

Money is mijn doel
Dus ik laat d'r alleen koppen
Ze geeft water aan mijn hokken
En gaat weg op natte sokken
Ik ben niet te stoppen
Ik ga door als Arjen Robben
Schetsers in de buurt
Iedereen is op Van Goghen
Drie dagen ballonnen
Garandeer je: dat wordt kotsen
Meer als chauwa flessen
Garandeer je: dat zijn kosten
Hier drukken ze je keys
Ik weet niet zeker of ze flossen
Surinaams of gaat ze wokken
Ik heb honger, ga niet jokken
Buik wordt dikker, want we eten
Wagyu en geen stoofvlees
Mijn drerrie die spit vuur
Maar clannie vraagt hem of ie rook heeft
Ben een zakenman
Ik heb miljoenen, maar deed ov's
Pijn en veel ellende
Maar mijn kids zijn sowieso safe
Schietpartij
Weer ging iemand door die do neer
Kijk nooit op die do neer
Gunner, dus ik doneer
Denk jij: ik voel je pijn niet
Gappie, ik was ook skeer
Gedachtes over buit, ja
Wanneer ik filosofeer
En zij zegt mij geen nee
Want ze weet dat ik het toch doe
Zit in een Lambo
Maar we stressen om een longvloei
Kom in de streets
En ze vragen mij om pokoes
Want ik ben veels te ziek
Kijk naar hoeveel hits ik ophoest
Maar gelukkig draag ik mondkapje
Ik moest die ton klappen
Bajes in of ontsnappen
Zolang corona
Moest voor rappers bijna fonds starten
Want ik heb contacten
Pin, maar ook contanten
Drerries in de coke
Hun zullen niet meer omvallen
Hoe ik vanuit home run
Denk je: ik ben honkballer
Het is die boy uit de put
Die het maakte, gap
Nu krijg ik cadeautjes
Van de scene tijdens Vaderdag

Die eerste was al hard
Nu gaat die tweede af
Die ding is drieënzestig
Als ik C'tje trap
Had ik veel hier niet gedaan
Dan was ik beter af
Koppie bij, tenen strak
Ik rij hier met een T'tje strak
Nieuwe klep, ik meet hem af
Ze weten: ben die hete gast
Voor ons sluiten ze wegen af
Op tietje met een regenpak
Een tientje als ik beetje bras
Die mannen, broer, ze weten dat
Die dingen, broer, we leven dat
Hij schrikt al als ie een beetje pakt
Ah bro, die shit die is hier kleinigheid
We hebben codes
Neuk geen kleine wijf hier uit je eigen wijk
Ik ben spits, broer
Alsof ik met Flitsmeister rijd
Mijn jongen loopt met Under Armour
Koopt alleen maar pipes en bikes
Die kleine van me zit zijn tijd geheid
We eten uitgebreid
Ik wil niks horen van de tijd is rijp
Ik word al grijs gedraaid
Die dag gaat never komen
Dat ze mij begrijpt
Soms begrijp ik ook niet
Dat ze bij me blijft
We dragen lijktassen broer
Die big shoppers scheuren open
Je moet zweten, vriend
Doorgaan, niet zeuren, gozer
Check heliradar, broer
Hij zegt hij vliegt de grens net over
Geef me nog een uurtje naar de buurt
En gooi die garage open
Lig in mijn bed hier naast mijn vrouw
Ze denkt: wat denkt die gozer
Opgestaan en omgekleed
Tabakas hiero weg te roken
Ik kocht die Golf 8'je R
Maar ik kon Bentley kopen
Meestal altijd stil
Die hoeren gaan je hier voor geld verkopen

Songinformatie

ArtiestBoef,
KA
Titel Natte Sokken
Lengte 2:55
Componist(en) Anas Kasmi · Renske te Buck · Iliass Mansouri
Producer(s) Keyser Soze
Platenlabel Boefmusic
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 26-01-2023


Positieverloop