Coverafbeelding Bruce Springsteen - Tougher Than The Rest
  • Statistieken
  •   9 weken
  •   13 piekpositie
  •   171 punten
  •   1988

Artiestinformatie

Geboortedatum   23-09-1949
Land   Verenigde Staten

Bruce Springsteen, ook wel The Boss genoemd, speelde vanaf de jaren 60 in meerdere bands: The Castiles, Steel Mill en Dr. Zoom and The Sonic.
Zijn bijnaam The Boss verkreeg hij voordat hij bekend was. Met tegenzin werd Springsteen zo genoemd door zijn bandleden, omdat hij de financiële zaken regelde bij de clubs waar ze speelden. In 1972 werd hij pas ontdekt en kreeg hij een contract aangeboden door Columbia Records.

Kort hierop volgde zijn eerste album Greetings From Asbury Park, NJ en datzelfde jaar nog zijn tweede album, The Wild, The Innocent & The E Street Shuffle. Beide albums gingen niet vliegend van start, maar pakten na verloop van tijd toch beide platina.


Zijn door hemzelf geschreven nummers Blinded By The Light en Spirit In The Night, verschenen op zijn debuutalbum uit 1973, werden beide gecoverd door Manfred Mann's Earth Band.
In '75 brak The Boss door bij het grote publiek met zijn nummer Born To Run en bezocht in datzelfde jaar voor het eerst Europa met op 23 november Amsterdam.

Sindsdien kreeg Springsteen steeds meer aandacht van de media en was hij beroemd onder zijn fans voor zijn goede optredens.

Hungry Heart was het eerste nummer waar Nederland gehoor van kreeg. Het nummer belandde in 1980 in de Tipparade en het jaar daarop stond The Boss op nummer 12 in de Top 40 met zijn hit The River. In 1985 scoorde hij zijn grootste hits, Dancing In The Dark en I'm On Fire. Beide nummers veroverden de nummer 1-plek in de hitlijst en zijn onderdeel van het album Born In The U.S.A., dat wereldwijd 30 miljoen exemplaren verkocht.

In 2002 keert hij terug met The E-Street met het album The Rising. Het album gaat voor veel mensen over de Verenigde Staten na de aanslagen op 9/11; zo ziet hij dit zelf echter niet. “De nummers die ik heb geschreven zou je in die context kunnen plaatsen, maar het gaat meer over het gevoel dat ik erdoor kreeg. Gevoelens die veel mensen nog steeds hebben”, aldus Bruce. The Boss en The E-Street zijn opnieuw een daverend succes en komen met hun album in zeker 11 landen binnen op nummer 1. In Nederland blijven The Red Hot Chili Peppers echter op de eerste plaats zitten.

Na een paar jaar is het weer raak in samenwerking met The E-Street. Dit keer behalen ze de eerste plek in Engeland en Ierland met Magic.

Working A Dream komt uit in januari 2009, dezelfde maand waarin The Boss voor Obama staat en een Golden Globe Award binnensleept. Datzelfde jaar staat Springsteen op het podium van Pinkpop als afsluiter en verkoopt daarmee de zaterdag in recordtempo uit. In 2012 staat hij weer op het Nederlandse festival, maar dit keer met zijn zeventiende studioalbum Wrecking Ball.

Op 14 juni 2019 verschijnt het album Western Stars. Vooruitlopend op dat album brengt hij de single Hello Sunshine uit. Het nummer strandt in de Tipparade.Songtekst

Well, it's Saturday night
You're all dressed up in blue
I been watching you awhile
Maybe you been watching me too

So somebody ran out
Left somebody's heart in a mess
Well, if you're looking for love
Honey, I'm tougher than the rest

Some girls they want a handsome Dan
Or some good-lookin' Joe
On their arms some girls
Like a sweet-talkin' Romeo

Well, 'round here, baby
I learned you get what you can get
So if you're rough enough for love
Honey, I'm tougher than the rest

Yeah, the road is dark
And it's a thin, thin line
But I want you to know
I'll walk it for you any time

Maybe your other boyfriends
Couldn't pass the test
Well, if you're rough and ready for love

Honey, I'm tougher than the rest

Well, it ain't no secret
I've been around a time or two
Well, I don't know, baby
Maybe you've been around too

Well, there's another dance
All you gotta do is say yes
And if you're rough and ready for love
Honey, I'm tougher than the rest

If you're rough enough for love
Baby, I'm tougher than the rest

Songinformatie

ArtiestBruce Springsteen
 A-kant
Titel Tougher Than The Rest
Lengte 4:35
Componist(en) Bruce Springsteen
Producer(s) Bruce Springsteen, Jon Landau, Chuck Plotkin
Engineer(s) Toby Scott
Mixage Bob Clearmountain
 B-kant
Titel Tougher Than The Rest (Live)
Lengte 6:35
Componist(en) Bruce Springsteen
Producer(s) Bruce Springsteen, Jon Landau, Chuck Plotkin
Engineer(s) Toby Scott
Mixage Bob Clearmountain
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr 651641 7
Album Tunnel Of Love


Positieverloop