Iron Maiden komt naar Nederland

- Concerten

 Iron Maiden
Iron Maiden komt naar Nederland

Iron Maiden kondigt een Europese tour aan in de zomer van 2023, inclusief een show in de Ziggo Dome op 11 juli. De show is een onderdeel van The Future Past-tour. De kaartverkoop voor dit concert start op donderdag 13 oktober 10:00 uur via Ticketmaster.

In 2021 bracht de legendarische metalband het album Senjutsu uit. Tijdens The Future Past-tour speelt de band nummers van het meest recente album in combinatie met het iconische album uit 1986, Somewhere In Time, en andere klassiekers. Zo doen de Britten de tourtitel eer aan. Op dit moment is de band nog bezig met de laatste show van de Legacy Of The Beast-tour in Noord-Amerika. Eerder dit jaar stond de groep nog in de GelreDome tijdens deze wereldtour.

View this post on Instagram

A post shared by Iron Maiden (@ironmaiden)

Oprichter en bassist Steven Harris over de nieuwe tour: “Na de release van ons nieuwste album, Senjutsu, hebben we de huidige Legacy of the Beast-tour een beetje aangepast door de show te openen met de eerste 3 nummers van dat album, tegen de achtergrond van een Japans paleis. Omdat het niet zoveel zin heeft om dit te herhalen bij een Senjutsu-albumtour, hebben we andere opties overwogen en hebben we besloten om terug te grijpen naar Somewhere In Time, omdat die tour nog niet aan bod is gekomen tijdens de verschillende retrospectieve tournees die we de afgelopen jaren hebben gedaan. Die waren gebaseerd op onze concertvideo's uit de jaren 80 en helaas hebben we die tour nooit gefilmd (schuld van de manager!!). We hebben in de loop der jaren een heleboel verzoeken van fans gehad voor veel nummers, dus we gaan ze nu spelen, plus natuurlijk een paar andere die jullie zeker leuk zullen vinden! Het is voor ons ook fijn om eindelijk enkele van de meer epische nummers op Senjutsu te spelen, we hebben er lang op moeten wachten! 2023 wordt een spannende tijd en we kijken er echt naar uit om iedereen weer te zien in Amsterdam en in de rest van Europa."

Iron Maiden stond tussen 1986 en 1992 met zeven hits in de Nederlandse Top 40. Hun eerste twee Top 40-hits, Wasted Years en Stranger In A Strange Land, waren afkomstig van het album Somewhere In Time, dat deels werd opgenomen in de Nederlandse Wisseloordstudio's.

RON MAIDEN - THE FUTURE PAST TOUR
Dinsdag 11 juli | Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €88,48 (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/ironmaiden
De kaartverkoop voor het concert start donderdag 13 oktober om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).