Joe Jackson in april naar Nederland

- Concerten

 Joe Jackson
Joe Jackson in april naar Nederland

Joe Jackson geeft in april 2022 vier concerten in Nederland als onderdeel van zijn ‘Sing, You Sinners!’ tournee.

Op donderdag 14 april treedt de 66-jarige zanger op in De Vereeniging in Nijmegen, op zaterdag 16 april in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, op maandag 18 april in TivoliVredenburg in Utrecht en tot slot op dinsdag 19 april in 013 in Tilburg. De kaartverkoop start op donderdag 29 juli om 11.00 uur.

Joe Jackson komt naar ons land met dezelfde band als op zijn vorige tournee, de succesvolle ‘Four Decade Tour’ uit 2019. Met deze bezetting, bestaande uit Graham Maby (bas, zang), Teddy Kumpel (gitaar, zang) en Doug Yowell (drums, zang, elektronica) nam hij ook zijn laatste album ‘Fool’ op. Naast het optreden met de band bevat het concert ook een sologedeelte. Op de setlist staan nummers uit Jacksons hele carrière, waaronder meerdere die hij jaren niet heeft gespeeld, en verrassingen zoals compleet nieuwe nummers.

“We hadden last van twee virussen de afgelopen twee jaar”, aldus Joe Jackson. “En de ergste, degene die we écht achter ons moeten laten, is angst. Het tegenovergestelde van angst is ‘houden van’, dus als je van livemuziek houdt, kom vooral en ondersteun ons!”

Zijn tournee brengt Jackson naar een aantal steden waar hij nooit eerder optrad, zoals Saarbrücken en Valencia, of waar hij al lang niet meer heeft opgetreden (Bordeaux, Lissabon, Porto). Ook staan er zeven concerten in het Verenigd Koninkrijk en in nieuwe zalen in onder meer Berlijn en Parijs gepland.

Joe Jackson stond in de jaren 80 met 6 hits in de Top 40. Zijn grootste hit scoorde hij in 1988 met de a-capellaversie van Is She Really Going Out With Him?. Dat nummer bereikte in september van dat jaar de top 3.