Lenny Kravitz gaat zingen voor het klimaat

- Concerten

 Lenny Kravitz Billie Eilish
Lenny Kravitz gaat zingen voor het klimaat

Lenny Kravitz is een van de artiesten die op 22 juni op zal treden tijden een gratis concert in Parijs, aan de voet van de Eiffeltoren. Het evenement Power Our Planet: Live In Paris staat in het teken van het klimaat.

Samen met onder meer Billie Eilish, H.E.R. en Jon Batiste, wil Lenny Kravitz de aandacht vestigen op de noodzaak om de planeet te redden, geld ophalen om klimaatverandering tegen te gaan en wereldleiders aansporen tot serieuze toezeggingen voor klimaatdoelen. "De volgende generatie erft een planeet die wordt verwoest door klimaatverandering," zegt de 58-jarige zanger. "We hebben de macht om dingen te veranderen. Doe met me mee op 22 juni, waar je ook bent, en kom vandaag in actie om morgen te redden."

View this post on Instagram

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz)

Power Our Planet: Live In Paris is onderdeel van van een campagne van Global Citizen. Dat is een internationale beweging die zich inzet voor wereldwijde armoedebestrijding en het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Hugh Evans, CEO en medeoprichter van Global Citizen, benadrukt dat de belangen voor onze planeet nog nooit zo hoog zijn geweest. Met de alarmerende berichten over klimaatrampen en de wetenschappelijke consensus dat onmiddellijke actie vereist is, richt Global Citizen zich op het overbruggen van de financiële kloof tussen rijke en arme landen.

Voor degenen die er niet bij kunnen zijn, wordt het evenement op 22 juni live gestreamd op de socialemediakanalen van Global Citizen en op het Twitchkanaal van Amazon Music.