Metallica met dubbelconcert naar Amsterdam

- Concerten

 Metallica
Metallica met dubbelconcert naar Amsterdam

Metallica heeft al hun shows voor 2023 en 2024 aangekonodigd. Tijdens de M72-wereldtournee geeft de band in alle steden twee optredens; een no-repeat-weekend, met op elke avond verschillende setlists en support acts. Op donderdag 27 en zaterdag 29 april speelt Metallica in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De kaartverkoop van tweedagenkaarten start vrijdag 2 december om 9.00 uur.

Tegelijk met de touraankondiging werd ook de nieuwe single Lux Æterna gelanceerd. De videoclip vind je onder aan deze pagina. Dit nummer is afkomstig van het album 72 Seasons, dat op 14 april verschijnt.

De M72-tour brengt een gedurfd in-the-round podiumontwerp met de befaamde Metallica Snake Pit bij het centrale podium. Ook is er een I Disappear full-tour-pass en worden voor fans onder de 16 jaar tickets met korting aangeboden.

Tweedagenkaarten zijn te koop vanaf vrijdag 2 december. Het is dan ook mogelijk om het nieuwe album 72 Seasons vooruit te bestellen op vinyl of cd. Dagkaarten zijn vanaf 20 januari verkrijgbaar. Meer informatie, waaronder over voorverkoop voor fanclubs, uitgebreide pakketten, is te vinden op metallica.com/m72-info.

Van elk verkocht ticket gaat een deel van de opbrengst naar Metallica's All Within My Hands-stichting. Deze werd in 2017 opgericht en zet zich in om mensen en gemeenschappen te helpen die de band hebben ondersteund. De stichting haalde tot nu toe bijna 13 miljoen dollar op en keerde al 5,9 miljoen dollar uit aan loopbaanondersteuning en technische onderwijsprogramma’s in de VS. Meer dan 2,5 miljoen dollar ging naar voedselprogramma’s en meer dan 3,2 miljoen dollar naar hulp bij rampen wereldwijd.

METALLICA M72 WORLD TOUR
Donderdag 27 april, special guests: Architects en Mammoth WVH
Zaterdag 29 april, special guests: Five Finger Death Punch en Ice Nine Kills
Johan Cruijff ArenA - Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree tweedagenkaarten: vanaf €156,80 (incl. servicekosten

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/metallica
De tweedagenkaartverkoop voor het concert start vrijdag 2 december om 9.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).