Peter Gabriel na 9 jaar terug in Ziggo Dome

- Concerten

 Peter Gabriel
Peter Gabriel na 9 jaar terug in Ziggo Dome

Dinsdag heeft Peter Gabriel de data van zijn i/o The Tour, waarmee hij langs 22 steden in het Verenigd Koninkrijk en Europa reist, aangekondigd. Op maandag 5 juni 2023 geeft hij een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 11 november om 10.00 uur.

De nieuwe tour markeert Peters eerste soloshows buiten Noord-Amerika sinds de Back To Front Tour uit 2014, die in het teken stond van het album So. Op 18 mei 2023 gaat de tour van start in Krakau in Polen en reist verder langs steden in Italië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Nederland, België, Zwitserland, en het Verenigd Koninkrijk. Het Europese deel van de tour eindigt op 25 juni in Dublin in Ierland en strijkt daarna neer in Noord-Amerika. De data en ticketinformatie hiervan worden later bekendgemaakt.

Tijdens i/o – The Tour speelt Gabriel nieuwe nummers van zijn aanstaande album i/o en duikt hij in zijn ongeëvenaarde muziekcatalogus, met hits en publieksfavorieten. Hierbij wordt hij vergezeld door vaste bandleden Tony Levin, David Rhodes en Manu Katché. Volledige details over het nieuwe album i/o worden later bekendgemaakt.

“Het is een tijd geleden en ik ben nu omringd door een heleboel nieuwe nummers. Ik ben heel erg enthousiast om ze mee op pad te nemen voor een ritje. Ik kijk ernaar uit de fans weer te zien.” aldus Peter Gabriel over de nieuwe tour.

Kaarten gaan vrijdag 11 november 2022 in de verkoop. Fans hebben nu al toegang tot een speciale pre-sale via de mailinglijst van Peter's Fan Club.

Peter Gabriel kreeg voor het eerst internationale bekendheid met de band Genesis die hij mede opgericht had toen hij nog op school zat. Sinds hij in 1975 Genesis verliet, heeft hij elf studioalbums, diverse soundtracks voor o.a. de films Birdy, The Last Temptation Of Christ en Rabbit Proof Fence en tal van livealbums uitgebracht. Tussen 1977 en 1993 heeft hij met zeven hits in de Top 40 gestaan, waaronder de top 10-hits Sledgehammer en Don't Give Up uit 1986. Daarnaast won hij meerdere Grammy Awards.

PETER GABRIEl | i/o The Tour
Maandag 5 juni - Ziggo Dome , Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €72.80,- (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/petergabriel
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 11 november om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).