Red Hot Chili Peppers komen naar Nederland

- Concerten

 Red Hot Chili Peppers
Red Hot Chili Peppers komen naar Nederland

Op 10 juni 2022 treden de Red Hot Chili Peppers op in het Goffertpark in Nijmegen.

Donderdag kondigde de Amerikaanse rockgroep de tourdata aan van hun 2022 World Tour. De 32-daagse wereldtournee begint op 4 juni in Estadio La Cartuja in Sevilla, Spanje en reist verder met concerten in Londen, Parijs, Dublin, Los Angeles, Chicago, New York en nog vele andere steden voordat ze op 18 september afsluiten in Arlington in de Globe Life Field. Op 10 juni staan de mannen in Nijmegen, een stad waarvan drummer Chad Smith geen idee heeft hoe je die uit moet spreken. (Check het filmpje hieronder)

De 2022 World Tour staat in het teken van de terugkeer van gitarist en allround muzikant John Frusciante en hun allereerste stadiontour in de Verenigde Staten. De Red Hot Chili Peppers spelen tijdens deze tour naast al hun grote hits ook nieuwe nummers van een nog uit te komen album. Bij hun optreden in Nederland zijn er gastoptredens van rapper A$AP Rocky en bassist Thundercat.

De kaartverkoop start vrijdag 15 oktober om 10.00 uur via RedHotChiliPeppers.com. American Express-kaarthouders kunnen al vanaf 11 oktober aan kaarten komen.

(Foto: Clara Balzary)