Vanavond op CNN: We Love NYC - The Homecoming Concert

- Concerten

 Bruce Springsteen Paul Simon The Killers Andrea Bocelli LL Cool J Wyclef Jean Journey Elvis Costello Barry Manilow Patti Smith Group Santana Rob Thomas Earth, Wind & Fire Jennifer Hudson Maluma Polo G New York Philharmonic JP Saxe Julia Michaels Babyface
Vanavond op CNN: We Love NYC - The Homecoming Concert

Vanavond zend CNN rechtstreeks The Homecoming Concert vanuit New York uit. Met dit openluchtconcert viert New York City zijn 'comeback' na een lange periode van beperkende coronamaatregelen.

"Een concert met grote sterren om op grootse wijze de veerkracht van een stad en het land te vieren, na een uitdagend jaar dat getekend werd door de Covid-19-pandemie." Zo kondigt CNN het We Love NYC - The Homecoming Concert aan. Vanaf 22:00 uur (16:00 uur lokale tijd) is het voorprogramma te zien. Daarin zal onder meer een interview te zien met burgemeester De Blasio, die het concert begin deze maand aankondigde als een 'historisch en monumentaal moment voor alle New Yorkers en alle Amerikanen'. Daarnaast is er een gesprek met de legendarische 89-jarige muziekondernemer Clive Davis, die het concert mee organiseerde.

Een uur later, om 23: 00 uur, gaat het concert van start. The Homecoming Concert vindt plaats op de Great Lawn in Central Park. Er zijn gratis kaarten weggegeven voor het concert, maar wie achter het net viste, heeft flink in de buidel moeten tasten voor dit evenement. De goedkoopste kaarten kostten namelijk $399. Het publiek krijgt echter wel waar voor zijn geld, want de line-up is niet mis. De New Yorkers en andere wereldburgers worden getrakteerd op optredens van onder andere Andrea Bocelli, LL COOL J, Elvis Costello, Earth, Wind & Fire, Babyface, Jennifer Hudson, Wyclef Jean, Journey, JP Saxe en Julia Michaels, The Killers, Barry Manilow, Maluma, The New York Philharmonic, Polo G, Carlos Santana, Rob Thomas, Paul Simon, Patti Smith en Bruce Springsteen.

Wie het concert helemaal wil afkijken, moet wel goed uitgerust zijn. Het duurt namelijk tot 4:00 uur 's ochtends. Hoewel het concert het einde van de lockdown viert en de heropening van de stad inluidt, zijn de coronamaatregelen voor het aanwezige publiek nog wel duidelijk voelbaar. Alle aanwezigen moeten een vaccinatiebewijs kunnen laten zien of een geldige reden hebben om dat niet te kunnen. Volgens de aankondiging is het concert ook een promotie van 'gezondheid, veiligheid en gelijkheid'.