Coverafbeelding Cuby & Blizzards - Another Day, Another Road
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   20 piekpositie
  •   96 punten
  •   1967

Artiestinformatie

Land   Nederland

Cuby + Blizzards was een Nederlandse bluesband uit de jaren zestig, afkomstig uit het Drentse Grolloo (toen Grollo geheten).

De oorspronkelijke band werd geformeerd door Harry Muskee (diens hond heette Cuby) en bestond verder uit Eelco Gelling, Nico Schröder en Hans Kinds.

De groep repeteerde midden jaren zestig in een deel van het boerderijtje dat Muskee in Grollo had gehuurd. Er werd een aantal singles opgenomen voor het Philips-label, waarvan Back Home de lagere regionen van de Top 40 haalde.

In 1967 moest Hans Kinds in militaire dienst en werd hij vervangen door pianist Herman Brood. Met Herman in de band werd de elpee Groeten uit Grollo opgenomen, waarvan Another Day Another Road een redelijke hit werd.
Bekende nummers van de band zijn Another Day Another Road, Distant Smile, Window Of My Eyes en Appleknockers Flophouse, gezongen met een zeer slechte Engelse uitspraak.

Na de opnamen voor de hit Distant Smile eind 1967 viel de band voor de eerste keer uiteen, doordat Herman Brood ontslagen werd vanwege overmatig drugsgebruik.

Na enkele incidenten die de band weinig goed deden, was de fut eruit. Meerdere leden stapten uit de band en in 1972 was het gedaan met de band. Harry Muskee en Eelco Gelling startten met Red, White & Blue, maar dat werd geen succes. De naam werd weer gewijzigd in Cuby + Blizzards. Nadat Herman Brood zich weer bij de groep had aangesloten, kreeg deze weer wat roem. Maar na een korte tijd verlieten Herman en anderen de groep. Na het vertrek in 1977 van Eelco Gelling naar Golden Earring ging Harry Muskee verder onder de naam Harry Muskee Band, daarna The Muskee Gang en weer later Muskee.

In 2009 kwam, na elf jaar, weer een cd van de band uit. Tot verbazing van iedereen, Harry Muskee op de eerste plaats, kwam de door Daniël Lohues geproduceerde cd Cats Lost uit die de gouden status behaalde.Op 26 september 2011 overleed Harry Muskee aan de gevolgen van leverkanker waarmee Cuby + Blizzards definitief historie werden.
In juni 2011 werd in Grolloo het C+B Museum-museum geopend. In het museum zijn permanente exposities te zien over Cuby + Blizzards en Harry Muskee, en worden er wisselende exposities getoond.

Songtekst

Another day, another road
Won't you carry my heavy load
Tell me baby: what's the end of this affair?

Another house, another room
Can't you see babe, I'm on the move?
What in this world, what in this world is going on?

Another house, another room
Can't you see babe, I'm on the move?
What in this world, what in this world is going on?

Another day, another road
Won't you carry my heavy load
Tell me baby: what's the end of this affair?

Songinformatie

ArtiestCuby + Blizzards
 A-kant
Titel Another Day, Another Road
Lengte 1:49
Componist(en) H. Brood, H. Muskee
Producer(s) Tony Vos
Engineer(s) Jan Audier
 B-kant
Titel Feeling Like A Suit-case
Lengte 2:35
Componist(en) H. Muskee
Producer(s) Tony Vos
Engineer(s) Jan Audier
 
Platenlabel Philips
Catalogusnr JF 333 856
Album Groeten Uit Grollo


Positieverloop