Coverafbeelding Cuby & Blizzards - Nostalgic Toilet
  • Statistieken
  •   2 weken
  •   37 piekpositie
  •   8 punten
  •   1968

Artiestinformatie

Land   Nederland

Cuby + Blizzards was een Nederlandse bluesband uit de jaren zestig, afkomstig uit het Drentse Grolloo (toen Grollo geheten).

De oorspronkelijke band werd geformeerd door Harry Muskee (diens hond heette Cuby) en bestond verder uit Eelco Gelling, Nico Schröder en Hans Kinds.

De groep repeteerde midden jaren zestig in een deel van het boerderijtje dat Muskee in Grollo had gehuurd. Er werd een aantal singles opgenomen voor het Philips-label, waarvan Back Home de lagere regionen van de Top 40 haalde.

In 1967 moest Hans Kinds in militaire dienst en werd hij vervangen door pianist Herman Brood. Met Herman in de band werd de elpee Groeten uit Grollo opgenomen, waarvan Another Day Another Road een redelijke hit werd.
Bekende nummers van de band zijn Another Day Another Road, Distant Smile, Window Of My Eyes en Appleknockers Flophouse, gezongen met een zeer slechte Engelse uitspraak.

Na de opnamen voor de hit Distant Smile eind 1967 viel de band voor de eerste keer uiteen, doordat Herman Brood ontslagen werd vanwege overmatig drugsgebruik.

Na enkele incidenten die de band weinig goed deden, was de fut eruit. Meerdere leden stapten uit de band en in 1972 was het gedaan met de band. Harry Muskee en Eelco Gelling startten met Red, White & Blue, maar dat werd geen succes. De naam werd weer gewijzigd in Cuby + Blizzards. Nadat Herman Brood zich weer bij de groep had aangesloten, kreeg deze weer wat roem. Maar na een korte tijd verlieten Herman en anderen de groep. Na het vertrek in 1977 van Eelco Gelling naar Golden Earring ging Harry Muskee verder onder de naam Harry Muskee Band, daarna The Muskee Gang en weer later Muskee.

In 2009 kwam, na elf jaar, weer een cd van de band uit. Tot verbazing van iedereen, Harry Muskee op de eerste plaats, kwam de door Daniël Lohues geproduceerde cd Cats Lost uit die de gouden status behaalde.Op 26 september 2011 overleed Harry Muskee aan de gevolgen van leverkanker waarmee Cuby + Blizzards definitief historie werden.
In juni 2011 werd in Grolloo het C+B Museum-museum geopend. In het museum zijn permanente exposities te zien over Cuby + Blizzards en Harry Muskee, en worden er wisselende exposities getoond.

Songtekst

I see my reflections in the air
Knowing that people don't go there, yeah
Knowing the loneliness they can't bear

I, I hear people calling my name
But their voices sound all the same, yeah
All the same in my ear

My ear is the shelter of what my eyes can't see
Dreams of what I'll never be, yeah
The fairytales of you and me

I, I see the children playing in the street
I see them dancing on their feet
Reflections of you and me

Now, now I watch the falling rain
Try to find in every drop a pain
Of a man who's not to blame

Life, give me the reason why I exist
Please, the answer, I insist
Cause my life is very short

Songinformatie

ArtiestCuby + Blizzards
 A-kant
Titel Nostalgic Toilet
Lengte 3:34
Componist(en) H. Muskee, E. Gelling
Producer(s) Tony Vos
Engineer(s) Albert Kos
 B-kant
Titel 116 A Queensway
Lengte 4:07
Componist(en) H. Muskee, E. Gelling
Producer(s) Tony Vos
Engineer(s) Albert Kos
 
Platenlabel Philips
Catalogusnr JF 334 650


Positieverloop