Coverafbeelding Davina Michelle & Snelle - 17 Miljoen Mensen
  • Statistieken
  •   12 weken
  •   1 piekpositie
  •   355 punten
  •   2020

Artiestinformatie

Geboortedatum   12-11-1995
Land   Nederland


In 2016 doet Michelle Hoogendoorn mee aan de tv-talentenjacht Idols, waar ze zich met haar versie van Nobody’s Perfect (van Jessie J, #34 in 2011) weet te plaatsen voor de volgende ronde. Ze strandt in de liveshows.
Sinds 2017 heeft ze haar eigen YouTube-kanaal waar ze wekelijks nummers uploadt. Als ze daar What About Us van P!nk (#1 in 2017) plaatst, reageert de Amerikaanse zangeres vol lof op haar uitvoering en staat Michelle in de belangstelling.


In het najaar van 2018 doet ze mee aan het elfde seizoen van de tv-serie Beste Zangers. Haar versie van Duurt Te Lang (van Glen Faria) is een doorslaand succes. Ze wordt niet alleen de Nederlandse zangeres met de meeste weken op nummer 1, maar ook wordt ze de eerste solozangeres die de Top 40 met een nummer voor 11 weken weet aan te voeren.


In maart 2019 verschijnt er een Engelstalige single van Michelle, Skyward. Ook staat ze met Marco Borsato in de Rotterdamse Kuip en brengt ze met hem en Armin van Buuren de single Hoe Het Danst uit. Ook die track bereikt de eerste plaats van de Top 40. Met Better Now, de opvolger die in augustus verschijnt, pakt ze voor de tweede keer de Alarmschijf bij Qmusic. In februari 2020 is Beat Me haar volgende single. Tijdens de coronacrisis geeft Michelle concerten in een leeg Ahoy. Daarbij wordt ze geholpen door andere artiesten. Met Snelle schrijft ze samen het nummer 17 Miljoen Mensen, een bewerking van de nummer 1-hit van Fluitsma & Van Tijn. Het wordt voor Davina Michelle haar derde nummer 1-hit. My Own World en Liar worden haar volgende singles.In 2021 maakt ze, samen met Woodie Smalls, het thema van de nieuwe Big Brother-serie die in Nederland en België te zien is. In maart 2021 wordt bekendgemaakt dat Davina als Ambassadeur van de Vrijheid zal optreden bij de veertien Bevrijdingsfestivals in het land. In dezelfde maand brengt zij ook de track Nobody Is Perfect uit. Nederland organiseert dit jaar het Eurovisiesongfestival en voor de eerste halve finale mag Davina de intervalact verzorgen. Ze doet dit met het nummer Sweet Water.
Tijdens de Grand Prix van Zandvoort 2021 zong ze het Wilhemus onder begeleiding van het Orkest Koninklijke Luchtmacht. De reacties hierop waren lovend. Haar samenwerking met Armin van Buuren levert begin september de single Hold On op. Op 20 en 21 mei 2022 staat Davina met haar show Hyper in Rotterdam Ahoy. Naar aanleiding daarvan dropt ze in december 2021 de track Hyper. In april 2022 laat ze van zich horen met de single No Angel. De opvolger daarvan verschijnt in september, genaamd I Love Me More. Tegen het einde van het jaar komt ze met de single January Without You.Songtekst

Ik zou eigenlijk juist nu
Een arm om je heen willen slaan
Zoveel nieuws, zo stil is het op straat
Een elleboog was nooit zo beschaafd
En er is wel meer raars, want

Ik bel mijn moeder met een trilling in de stem
Door wat er moest van de minister-president
Goed bedoeld, stiekem best een beetje eng
En ik denk aan

Alle zorg om gezondheid en banen
Op televisie is nu alles zo beladen
Ik denk aan grootmoeders en -vaders
Maar gek genoeg brengt het ons samen

Zeventien miljoen mensen
Op dat hele kleine stukje aarde
Die schrijf je niet de wetten voor
Die laat je in hun waarde

Zo zitten d'r nu duizenden studenten
In de lente op hun kamer
En ondertussen kneiterharde werkers
In de zorg die amper slapen, maar met

Zeventien miljoen mensen
Is het best wel effe schrikken
Zit de helft inmiddels thuis, maar met

Zeventien miljoen mensen
Met de neus in dezelfde richting
Komen we hieruit, met

Zeventien miljoen mensen
Op dat hele kleine stukje aarde
Die schrijf je niet de wetten voor
Die laat je in hun waarde

Songinformatie

Het origineel is van:

1996: Fluitsma & van Tijn (Produktie: Jochem Fluitsma & Eric van Tijn) (Opname & Mix: Emile den Tex, Artisound) getiteld 15 Miljoen Mensen
[Dino Music ‎DNCS 2268]
[n°1 NL-hit]

ArtiestDavina Michelle,
Snelle
Titel Eric van Tijn · Jochem Fluitsma · Frank Pels
Platenlabel 8ball Music/RoQ 'n Rolla Music
Catalogusnr digital download
Releasedatum 23-03-2020


Positieverloop