Coverafbeelding Ed Sheeran - Eyes Closed
  • Statistieken
  •   9 weken
  •   11 piekpositie
  •   236 punten
  •   2023

Artiestinformatie

Geboortedatum   17-02-1991
Land   Verenigd Koninkrijk

In 2005 maakt Ed Sheeran zijn eerste mini-album The Orange Room. De zanger is ondertussen actief in het uitgaansleven van Engeland. Zo laat hij in een interview weten dat hij in 2009 meer dan 300 optredens heeft gedaan.

Een jaar later toert hij mee met Example en werkt ondertussen aan een nieuw album, Loose Change. Op dat album staat ook de single The A Team, waarmee hij in 2011 te zien is in het programma Later… with Jools Holland. Daarna wordt het nummer massaal gedownload en is de doorbraak van Sheeran een feit. De single staat 32 weken genoteerd in de Top 40. Kort daarna bereikt ook The Lego House de lijst, maar de singles daarna slagen daar niet in.
In 2013 gaat het tweede deel van de bioscoopserie The Hobbit in première. Sheeran maakt met I See Fire een belangrijke hit voor die film.

In 2014 verschijnt het tweede album van Sheeran, X. Van dat album bereiken Sing en Don't beide de 15e plaats in de lijst. In het najaar is Thinking Out Loud de derde single afkomstig van X. Thinking Out Loud staat vijf weken boven aan de Top 40 en is zijn eerste nummer 1-hit. De zanger staat dan al 16 maanden onafgebroken genoteerd in de Top 40.

In 2015 is een nieuwe versie van Bloodstream zijn nieuwe single. Aan het nummer werkten, naast Rudimental, ook Gary Lightbody en Johnny McDaid (beiden van Snow Patrol) mee. Eind juni bereikt Photograph de Top 40.
In augustus is hij te horen op de nieuwe track van Macklemore, Growing Up (Sloane's Song), dat de Amerikaan schrijft voor zijn twee maanden oude dochtertje. In oktober maakt de zanger bekend dat Lay It All On Me (opnieuw met Rudimental) voorlopig de laatste release is van de Brit. Hij wil zich concentreren op het maken van zijn derde studioalbum.

Op de eerste vrijdag van 2017 verschijnen er twee singles tegelijk via Shape Of You en Castle On The Hill, die op de eerste dag alle streaming-records breken. Shape Of You wordt binnen 24 uur ruim 6,8 miljoen keer afgespeeld bij Spotify. Het vorige record stamt uit augustus 2015 met Drag Me Down (van One Direction), dat toen tot 4,75 miljoen keer wist te komen. Shape Of You wordt de tweede nummer 1-hit van Sheeran. Die track staat op 29 april voor de 15e week op de eerste plaats. Een week eerder vestigde Shape Of You daarmee het record als langst genoteerde track op nummer 1. Het vorige record stond op naam van Gusttavo Lima die in 2012 met Balada voor 13 weken de lijst wist aan te voeren.

Met de release van ÷, op 3 maart 2017, breekt Ed Sheeran ook alle records. Zo wordt het album in de eerste 24 uur na de release wereldwijd op Spotify bijna 57 miljoen keer aangeklikt. Het vorige record stond op naam van Starboy van The Weeknd met 29 miljoen kliks. Na Shape Of You en Castle On The Hill wordt Galway Girl de officiële derde single van het album. Perfect, dat in augustus verschijnt, wordt de derde nummer 1 voor de Brit. Op het moment dat de albumtrack op nummer 1 komt verschijnt er een 'duet'-uitvoering met Beyoncé. Halverwege december voegt hij daar ook een symfonische uitvoering met Andrea Bocelli aan toe. Perfect wordt in 2018 zijn tweede track bij de 25 grootste Top 40-hits ooit. Met Pharrell Williams is hij de enige artiest die dat weet te presteren. Eind 2017 komt een lang gekoesterde wens van Sheeran in vervulling als River verschijnt, een track die hij maakte met Eminem. Die track wordt zijn vijfde Alarmschijf.

Op 12 januari 2018 verschijnt de video bij End Game, de track van Taylor Swift waarop hij en Future hun vocale bijdragen leverden. Van het album Divide wordt Happier in het voorjaar van 2018 de vijfde officiële single.

Op 10 mei 2019 verschijnt I Don't Care, een samenwerking met Justin Bieber. Met 10,97 miljoen streams wordt het op de eerste dag van verschijnen de meest gestreamde track in 24 uur. Die track staat uiteindelijk elf weken op de tweede plaats in de Top 40 - een prestatie die nog nooit eerder is geleverd.
In de aanloop naar het album No.6 Collaborations Project, het album dat op 12 juli verschijnt, brengt hij de tracks Cross Me (met Chance The Rapper en PnB Rock), Beautiful People (met Khalid) en Blow (met Chris Stapleton en Bruno Mars) uit. In augustus wordt duidelijk dat ook South Of The Border, het nummer met Camila Cabello en Cardi B, een focustrack is. Voor het album maakt hij met Stormzy de track Take Me Back To London. Als wederdienst is Sheeran dan op zijn beurt weer te horen op Own It dat een plek krijgt op het tweede studioalbum van de Britse rapper.
Na een periode waarin hij zijn focus meer op zijn gezin had laat hij eind 2020 weer van zich horen met het nummer Afterglow. Halverwege 2021 dropt hij de single Bad Habits dat afkomstig is van zijn nieuwe album ‘=’ (equals) dat op 29 oktober zal uitkomen. De tweede single Visiting Hours verschijnt in augustus en nog geen maand later is daar al nummer drie genaamd Shivers. Tijdens de lancering van zijn album '=' (equals) dropt hij ook de single Overpass Graffiti. Drie weken voor Kerstmis brengt hij samen met Elton John de kerstsingle Merry Christmas uit. Alle Britse opbrengsten van het kerstnummer gaan naar de Ed Sheeran Suffolk Music Foundation. Op de valreep van het jaar brengt hij samen met Fireboy DML de single Peru uit.
Begin februari 2022 brengt hij een remix uit van het nummer The Joker And The Queen. Hiervoor heeft hij de Amerikaanse zangeres Taylor Swift weten te strikken. Beide artiesten plaatsten meerdere easter eggs (verborgen boodschappen) in eerdere clips van elkaar om hun samenwerking aan te kondigen. Na een spontane ontmoeting met J Balvin in een sportschool in New York besloten de heren samen te werken. Ed leerde Spaans en het leverde de twee singles Sigue en Forever My Love op. In april brengt hij samen met Lil Baby een remix versie uit van het nummer 2Step. In de herfst van 2022 laat hij van zich horen met het nummer Celestial.
In maart brengt hij zijn eerste single van 2023 uit, Eyes Closed. Een maand later brengt hij de single Boat uit. Beide nummer staan op zijn aankomende album Subtract. Begin mei brengt hij de single Curtains uit, wat de Alarmschijf weet te bemachtigen. Zijn teller van Alarmschijven staat inmiddels op 17.

Songtekst

I know it's a bad idea
But how can I help myself
Been inside for most this year
And I thought a few drinks, they might help

It's been a while my dear
Dealing with the cards life dealt
I'm still holding back these tears
While my friends are somewhere else

I pictured this year a little bit different
When it hit February
I step in the bar, it hit me so hard
Oh, how can it be this heavy
Every song reminds me you're gone
And I feel the lump form in my throat
Cause I'm here alone

Just dancing with my eyes closed
Cause everywhere I look I still see you
And time is moving so slow
And I don't know what else that I can do

So I'll keep dancing with my
Eye-eye-eye-eyes
Eye-eye-eye-eyes closed
Eye-eye-eye-eyes
So I'll keep dancing with my

Delusion is here again
And I think you'll come home soon
A word brings me right back in
Then it's only me that's in this room

I guess I could just pretend
The colours are more than blue
But I lost more than my friend
I can't help but missing you

I pictured this month a little bit different
No one is ever ready
And when it unfolds you get in a hole
Oh, how can it be this heavy
Everything changes, nothing's the same
Except the truth is now you're gone
And life just goes on

So I'm dancing with my eyes closed
Cause everywhere I look I still see you
And time is moving so slow
And I don't know what else that I can do

So I'll keep dancing with my
Eye-eye-eye-eyes
Eye-eye-eye-eyes closed
Eye-eye-eye-eyes
So I'll keep dancing with my
Eye-eye-eye-eyes
Eye-eye-eye-eyes closed
Eye-eye-eye-eyes
Oh, I'll keep dancing with my

They're shutting the bar
They're cleaning the floor
And everyone is already home
But I'm on my own

Still dancing with my eyes closed
Cause everywhere I look I still see you
And time is moving so slow
And I don't know what else that I can do

So I'll keep dancing with my
Eye-eye-eye-eyes
Eye-eye-eye-eyes closed
Eye-eye-eye-eyes
Oh, I'll keep dancing with my
Eye-eye-eye-eyes
Eye-eye-eye-eyes closed
Eye-eye-eye-eyes
Oh, I'll keep dancing with my ...

Songinformatie

ArtiestEd Sheeran
Titel Eyes Closed
Lengte 3:14
Componist(en) Ed Sheeran · Fred Gibson · Max Martin · Shellback
Producer(s) Aaron Dessner, Fred again.., Max Martin, Shellback
Engineer(s) Jonathan Low, Cormac O'Kane, Michael Ilbert, Richard Brown, Rob Moose
Mixage Mark "Spike" Stent / Assistant Mixing Engineer: Matt Wolach
Platenlabel Asylum
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 24-03-2023
Hoogste positie UK 1
Hoogste positie US 19
Album - (Deluxe)


Positieverloop