Coverafbeelding Frenna ft. Philly Moré - Only You
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   17-11-1991
Land   Nederland

Francis Edusei vormt met Jandro, Priceless en KM het hiphop-collectief SFB, de afkorting voor Strictly Family Business. Frenna zat met een groep rappers een weekje op Schiermonnikoog waar ze samen het album New Wave realiseerden. Langste SMS is één van de nummers waar Frenna mee weet op te vallen.

In juni 2015 staat zijn naam tussen de rappers die meewerken aan de track Laten Gaan. In december verschijnt de video bij Langste SMS. In het voorjaar van 2016 is Frenna te horen op Ik Was Al Binnen van Broederliefde. In het najaar wordt My Love (met Jonna Fraser en Emms) zijn eerste top 10-hit. In oktober werkt hij mee aan Ik Kom Bij Je, een track op het album Blessed van Jonna Fraser. Aan het einde van het jaar levert hij met Ronnie Flex het nummer Energie af, dat direct naar de eerste plaats van de streaminglijsten vliegt.

Dat gebeurt in oktober 2017 ook met Vervloekt, zijn samenwerking met Diquenza. Ondertussen staat zijn naam ook op Architect, een samenwerking met Jonna Fraser en Sevn Alias en levert hij met Op Me Monnie, samen met Boef, een remake van de track van Famke Louise.In 2018 maakt hij met Dyna en Ronnie Flex de track Pull Up en levert hij met Broederliefde de track Hoe Je Bent af. In september schiet Verleden Tijd, een bewerking van de nummer 1-hit van Abel (Onderweg, uit 2000) direct na de release naar de eerste plaats in de verschillende streaminglijsten. In de Top 40 stijgt Verleden Tijd in de tweede week van 11 naar 1 waarmee de eerste nummer 1-hit van Frenna een feit is. Opvallend is ook dat ook Onderweg in 2000 in de tweede week Top 40 van 11 naar 1 wist te klimmen. Als Verleden Tijd op nummer 1 komt brengt Frenna met Capuchon. Terwijl zijn samenwerking met Bizzey, KM en Ramiks (Culo) in de Top 40 staat verschijnen daarna Speciaal (met Boef, Madam Julie en Kaeh) en Freak In The Weekend in een rap tempo.
Van zijn album Francis, dat in november verschijnt, wordt Louboutin (met Jonna Fraser, Emms en Idaly) één van de populaire nieuwe tracks.

In 2019 maakt hij met Mula B de track Viraal en via Daar Gaat Ze waagt hij zich met Dimitri Vegas & Like Mike opnieuw aan een cover van een Nederlandstalige hit. Ook werkt hij mee aan Rompe (Priceless) en Mamacita (KM) en dropt hij met Snelle de track Plankgas. Later verschijnen ook Give Dem (met Chivv), Ghetto Youth, Only You (met Philly Moré), Bidden In De Jeep, My Bébé (met Bryan MG), Dior Money (met Jonna Fraser en Henkie T) en Wat is Je Naam (met Yxng Le).

Op 6 maart 2020 verschijnt 't Album Onderweg Naar Het Album. Als voorloper dropt hij een week eerder de track Venus, een samenwerking met Ronnie Flex en Snelle. In november werkt hij opnieuw samen met Philly Moré op Amiri Jeans voordat hij 2021 instapt met Mansory, een track met Lijpe.
Dat Frenna zich ook internationaal wil ontwikkelen blijkt uit Dragon Roll waarin een groter aandeel is weggelegd voor de Engelse taal. Hoewel de titel van zijn volgende track, Ova You, anders doet vermoeden is die samenwerking met Jonna Fraser weer voornamelijk Nederlandstalig. In november levert hij een bijdrage aan de track Streken Van Een Duivel van Bilal Wahib.
Gebruik Me is de titel van de single die hij samen met Zoë Tauran uitbrengt begin augustus 2022. Hij dropt samen met Mula B de single Broski's in maart 2023. In dezelfde maand levert zijn samenwerking met Antoon de single Roddels op.

Songtekst

Spanker

Only you
Don't make another one just come through
Oh, baby, you
Just you

Only you
Don't make another one just come through (Baby, please, baby, please)
Oh, baby, you
Just you

Schat, ik wil je zeggen dat mijn brein niet werkt
Vertrouw niemand, 't is zonde
Mijn rug zit vol wonden, ey
Dus zocht ik nog een meisje van de kerk
Ik ben niet eens meer honderd
Darling, oh

Maar, babe, ik ben er nooit
Je keek naar boven, maar je zegt, je zag de sterren nooit
Alleen op YouTube, maar je zag ze verder nooit
Frenna introducet je aan die lifestyle
Frenna boekt een ticket voor je right now
En jij, je hebt je body on fleek, fleek
Zeg me, waarom zou ik wiepen met the lights out
Dat is zonde
Ik kan nog een ronde

Only you
Don't make another one just come through (Baby, please, baby, please)
Oh, baby, you
Just you

Only you
Don't make another one just come through (Baby, please, baby, please)
Oh, baby, you
Just you

Ey, ja
All my gyals with the rhythm just fall in line, ey, ey
All my gyals with the rhythm just fall in line, ey
Gyal, I'ma find, I'ma find
Beauty, bottles let me sing
No magazine
Komt in de buurt van jou
Zeg me dat ik lieg
Mami, hoe je winet
Fuck my energy, energy

Only you
Don't make another one just come through (Baby, please, baby, please)
Oh, baby, you
Just you

Only you
Don't make another one just come through (Baby, please, baby, please)
Oh, baby, you
Just you

Songinformatie

ArtiestFrenna,
Philly Moré
Titel Only You
Lengte 2:36
Componist(en) Francis Junior Edusei · Maphilka Mahaka · Tevin Irvin Plaate
Producer(s) Spanker [= Tevin Irvin Plaate]
Platenlabel 777 Records
Catalogusnr digital download
Releasedatum 20-09-2019


Positieverloop