Coverafbeelding Hardwell feat. Jake Reese - Run wild
  • Statistieken
  •   8 wkn Tipparade
  •   2016

Artiestinformatie

Geboortedatum   07-01-1988
Land   Nederland

Hardwell wordt in 1988 geboren als Robbert van de Corput. Met het nummer Never Knew Love scoort hij in 2008, samen met Greatski, zijn eerste notering in de Top 40. Greatski was daarvoor één van de leden van de Klubbheads. Het nummer bereikt de 32e plaats.

Na enkele clubhits, ondermeer met Tiësto, staat Hardwell in 2012 opnieuw in de lijst met het thema van Energy, Cobra. Deze, maar ook de opvolger Call Me A Spaceman (met Mitch Crown) blijven steken in het onderste kwart van de Top 40.

In 2013 wordt Apollo, met de vocalen van Amba Shepherd, zijn vierde hit. De single bereikt, met een 26e plaats, het beste resultaat tot dan toe. Ook stoot hij Armin van Buuren van de troon in de DJ Mag Top 100, waarmee Hardwell zich de beste dj van de wereld mag noemen. De Nederlander stond ook in 2011 en 2012 in die lijst op respectievelijk 24 en 6. De dj en producer heeft een wekelijks radioprogramma, dat op vrijdag te beluisteren is op Slam!FM.

Eind 2013 volgen de hits van Hardwell elkaar in een rap tempo op. Zo komt Countdown binnen in de Top 40 als Man With The Red Face de lijst net heeft verlaten. Dare You, samen met Matthew Koma, komt direct daarna weer binnen als Countdown de lijst net heeft verlaten.

In 2014 verschijnen verschillende tracks, waaronder Everybody Is In The Place, Arcadia (met Luciana en Joey Dale) en Young Again (met Chris Jones). Tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober wordt Hardwell opnieuw uitgeroepen tot beste dj ter wereld.

Begin 2015 is zijn samenwerking met het duo W&W en Fatman Scoop op Don't Stop The Madness zijn eerste wapenfeit. Later in januari verschijnt zijn eerste studioalbum, United We Are, dat vergezeld wordt van een wereldtournee. Van dat album worden Echo (met Jonathan Mendelsohn) en Sally (met Harrison) ook als track populair.
In samenwerking met de Efteling maakt hij de themamuziek voor de nieuwste attractie, Baron 1898. Daarna volgen de samenwerkingen elkaar in rap tempo op met tracks als Follow Me (Jason Derulo), Birds Fly (Mr Probz), Off The Hook (Armin van Buuren) en Mad World (Jake Reese). Die laatste samenwerking is goed bevallen, want ook in 2016 weten de twee elkaar te vinden op Run Wild.

In augustus van 2016 verschijnt zijn track met Craig David, No Holding Back. Twee maanden later krijgt Hardwell zijn eigen wassen beeld bij Madame Tusseauds in Amsterdam. Met Thinking About You, een samenwerking met Jay Sean, scoort hij eind 2016 voor het eerst in bijna twee jaar weer een Top 40-hit.

Creatures Of The Night, dat in mei 2017 verschijnt en dat hij samen met Austin Mahone opnam, wordt de 1200e Dance Smash. Dat predicaat krijgt in september ook Power, zijn samenwerking met KSHMR. In het voorjaar van 2018 horen we via Ze Willen Mee een andere kant van de dj als hij een track met Bizzey, Lil Kleine en Chivv aflevert.
Begin september maakt Hardwell bekend een stap terug te zullen doen. De dj heeft door alle optredens en deadlines te weinig tijd voor de gewone dingen van het leven. Op 18 oktober staat hij nog één keer op het podium tijdens het Amsterdam Dance Event. Met Kaaze en Loren Allred levert hij de single This Is Love af waarna hij in december de Dance Smash scoort met How You Love Me, een track met Conor Maynard en Snoop Dogg.

Eind mei 2019 verschijnt Summer Air, een samenwerking met Trevor Guthrie.Songtekst

I remember how we used to be free
Listen to nothing but our feelings
Walked to the sound of our own drums beating
Oh, we locked ourselves away
And tied up the beast
But we're only waiting
For the moment to break free

Oh, can you hear my heart howl at the sky
It's the wolf that I keep deep inside
I've been holding her back, but tonight
Tonight we run wild

Tonight we run wild
Tonight we run wild

Tonight we run wild

Tonight we run wild

There is no denying what we're made of
See how your eyes reflect the moonlight
Feel how your instincts come back to life
Oh, cause you can try your best
To keep it locked down
But it's only waiting
For the moment to break out

Oh, can you hear my heart howl at the sky
It's the wolf that I keep deep inside
I've been holding her back, but tonight
Tonight we run wild

Can you hear my heart howl at the sky
It's the wolf that I keep deep inside
I've been holding her back, but tonight
Tonight we run wild

Tonight we run wild

Tonight we run wild

Tonight we run wild

Songinformatie

Trivia

Hardwell Feat. Jake Reese - Run Wild (Extended Mix) 5:08
[Revealed Recordings REVR225B] (= MP3, 320 kbps)
(releasedatum: 29-02-2016)
(http://www.beatport.com/)
ArtiestHardwell,
Jaap Reesema
Titel Run Wild
Lengte 00:04:05
Platenlabel Revealed
Catalogusnr digital download
Releasedatum 04-03-2016


Positieverloop