Coverafbeelding Jan Smit ft. Roos van Erkel - Sla je armen om me heen

Jan Smit ft. Roos van Erkel

Sla je armen om me heen

  • Statistieken
  •   6 weken
  •   16 piekpositie
  •   95 punten
  •   2012

Artiestinformatie

Geboortedatum   31-12-1985
Land   Nederland

Op 10-jarige leeftijd wordt Jan Smit, op dat moment zanger in het Volendamse jongenskoor De Zangertjes Van Volendam, uitgekozen om mee te zingen met BZN op hun single Mama. Het resulteerde in een eigen single, Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen, waarmee de jonge zanger van niets op 1 binnenkomt in de Top 40 en daar zeven weken genoteerd weet te staan. In de zomer van 1999 scoort Smit, samen met Normaal, zijn voorlopig laatste hit als Puik Idee Ballade de 18e plaats bereikt.

In 2005 keert Smit terug in de muziekwereld. Zijn belevenissen zijn te zien in de reality-soap Gewoon Jan Smit, dat later een Gouden Televizier-Ring wint. Vrienden Voor Het Leven is het begin van een reeks hits. In 2006 en 2007 scoort hij vier opeenvolgende nummer 1-hits met zijn Top 40-hits. Ook in 2009 staat hij opnieuw bovenaan de lijst met Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart) dat hij samen met Damaru opnam.

In 2014 maakt Smit, samen met Johnny De Mol, de WK-single Nederland Wordt Kampioen. Op 22 september verschijnt zijn nieuwe album, Jij & Ik. In het najaar wordt zijn samenwerking met Kraantje Pappie, Handen Omhoog, de 28e Top 40-hit van de Volendammer. Aan het einde van het jaar werkt hij, met een keur aan Nederlandse artiesten, mee aan het nummer Kerstmis Vier Je Samen van EenMaal Voor Allen. Het project, waaraan supermarktketen Jumbo zich heeft verbonden, haalt in de donkere dagen geld op voor het goede doel.

In 2015 brengt Smit het album Recht Uit M'n Hart uit, waarop een selectie van zijn eerder uitgebrachte ballades is terug te vinden. De titeltrack is een nieuw nummer. In het voorjaar brengt Smit de single Kleine Superster uit, het nummer dat hij schreef voor zijn zoon Senn. Hij plaatst een oproep op Facebook waarin hij vraagt om peuters die in de videoclip willen stralen. Binnen één dag krijgt de zanger 9000 reacties.

2016 markeert het 20-jarige jubileum van de Volendammer. Op 20 september brengt hij het album 20 uit en wordt zijn samenwerking met Broederliefde op Kom Dichterbij Me zijn nieuwe single.

Voor de release van zijn nieuwe album, Met Andere Woorden, kiest Jan Smit (in 2018) opnieuw voor de datum 20 september. Op het album staan 12 nummers die geschreven zijn door bekende Nederlandse componisten, waaronder Barry Hay, Guus Meeuwis en Sanne Hans. De eerste single, Ik Zie, is geschreven door Edwin Evers.

Om het Nederlands vrouwenelftal, dat in juni uitkomt op het WK Voetbal in Frankrijk, te steunen maakt Smit in het voorjaar van 2019 met André Rieu, John de Bever en Jack van Gelder de single Wij Zijn Nederland.
Op 24 april 2020 is hij benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. In 2020 zou Smit samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam presenteren. Het festival werd echter vanwege de corona pandemie afgelast. Op de geplande datum voor de finale van het Eurovisiesongfestival vindt er een alternatieve tv-uitzending plaats onder de naam Eurovision: Europe Shine a Light.
In april 2021 haalt Smit het 12 jaar oude nummer Je Naam In De Sterren van de plank en brengt het samen met Tino Martin in een nieuw jasje uit. In augustus komt hij na drie jaar terug met nieuwe muziek. Na zijn rust periode vanwege een burn-out was hij eerder dit jaar wel al te zien als een van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival. Zijn nieuwste single genaamd Zolang Je Bij Me Bent heeft hij samen geschreven met Alain Clark.Songtekst

Hopen dat het morgen niet meer is
De twijfel en onzekerheid in je ogen
Je doet net of je niet kijkt, de keus ontwijkt
Voor mij is het allang te laat, m'n hart is al door jou geraakt

Hopen dat het morgen beter is
De afstand tussen jou en mij zal verdwijnen
Doe maar net of je niet kijkt, m'n blik ontwijkt
Voor ons is het nog niet te laat, ik wil weten of je gaat

Sla je armen om me heen
Kom ik laat je nooit alleen
Laat me voelen, jouw liefde, die diep van binnen zit
Sla je armen om me heen
Hou me nou maar stevig vast
Ik zou alles opgeven voor een leven met jou alleen

Hopen dat het morgen anders blijft
Dat jij dan voor altijd voor mij hebt gekozen
En de wereld voor ons twee wijd open ligt
Het is nu echt nog niet te laat, we weten dat het gaat

Sla je armen om me heen
Kom ik laat je nooit alleen
Laat me voelen, jouw liefde, die diep van binnen zit
Sla je armen om me heen
Hou me nou maar stevig vast
Ik zou alles opgeven voor een leven met jou

Alleen zijn kan ik niet langer meer
Jij kan op me bouwen, blindelings vertrouwen op mij

Sla je armen om me heen
Kom ik laat je nooit alleen
Laat me voelen, jouw liefde, die diep van binnen zit
Sla je armen om me heen
Hou me nou maar stevig vast
Ik zou alles opgeven voor een leven met jou alleen

Songinformatie

Op 19 oktober 2012 werd de single Sla Je Armen Om Me Heen van Jan Smit en Roos van Erkel uitgebracht als duet. De track stond al eerder op het album Vrienden van Jan Smit, maar deze versie is geen samenwerking. Speciaal voor de film Het Bombardement werd de track als duet uitgebracht. Zowel Jan Smit als Roos van Erkel spelen een hoofdrol in deze film.

Trivia

Promo – Digital:

1. Sla je armen om me heen

CD-Single:

1. Sla je armen om me heen
2. Jan Smit - Sla je armen om me heen (Album Versie)
3. Extras: Teaser "Het bombardement" (Video) Making Of "Het bombardement" (Video)
[VoSound VR601164]
ArtiestJan Smit,
Roos Van Erkel
Titel Sla je armen om me heen
Lengte 3:05
Componist(en) Cees Tol; Thomas Tol; Jan Smit
Producer(s) Cees Tol, Thomas Tol
Platenlabel Vosound Records
Catalogusnr digital download / cd-single
Releasedatum 19-10-2012
Album Vrienden


Positieverloop