Coverafbeelding Justin Bieber & Ariana Grande - Stuck With U
  • Statistieken
  •   13 weken
  •   6 piekpositie
  •   338 punten
  •   2020

Artiestinformatie

Geboortedatum   01-03-1994
Land   Canada

In 2007 wordt Justin Bieber ontdekt via video’s die hij op YouTube had geplaatst. In 2009 verschijnt zijn eerste mini-album, My World, dat in de Verenigde Staten direct een succes wordt. Op het album werkt hij al samen met Usher. Het succes resulteert in zijn debuutalbum, My World 2.0.

Baby is zijn samenwerking met Ludacris en wordt in 2010 zijn eerste Top 40-hit. Jaren later wordt de clip van het nummer de minst populaire die op YouTube heeft gestaan.

In 2013 keert Bieber terug in de Top 40 als hij samenwerkt met Will.I.Am op #ThatPower. Die track wordt zijn grootste succes in ons land. Bieber wordt succesvol en heeft een grote fanbase, de Beliebers. Het sterrendom verleidt de ster ook tot activiteiten waardoor hij veelvuldig in aanraking komt met de politie. En dat leverde hem in 2014 ook het label op van ‘meest vervelende bekendheid’

In 2015 werkt Bieber samen met Skrillex en Diplo aan het Jack Ü-project, waarvan Where Are Ü Now het resultaat is. En terwijl hij met die track begin september nog in de Top 40 staat komt ook de voorloper van zijn nieuwe album, What Do You Mean?, binnen in de lijst. Die single wordt later, voor zes weken, zijn eerste nummer 1-hit in de Top 40. Vlak voor de release van zijn album verschijnt Sorry als nieuwe single en weet eveneens de eerste plaats in de lijst te bereiken.
Het album Purpose verschijnt op 13 november. In de Verenigde Staten weet Bieber met 17 nummers in de Billboard Hot 100 terecht te komen. Daarmee overtreft hij het record van The Beatles en Drake die dat elk met 14 nummers wisten te doen. Terwijl What Do You Mean? en Sorry beide in de top 3 staan wordt Love Yourself zijn eerste Alarmschijf.

Op 4 december 2015 schrijft Justin Bieber een Top 40-record op zijn naam door tegelijkertijd met drie hits in de top 5 te staan. Ook evenaart hij de prestaties van The Beatles (in 1965), Bruce Springsteen (in 1985) en Sandra van Nieuwland (in 2012) die eerder met drie gelijktijdige hits in de top 10 stonden.Op 9 januari 2016 is hij de eerste solo-zanger die zichzelf van de eerste plaats weet te stoten. Love Yourself verwijst op dat moment Sorry terug naar de tweede plaats. Een week later, als ook Children binnenkomt in de Top 40, staat hij met vier nummers tegelijk in de Top 40. Alleen Dave Berry, Sandra van Nieuwland en Ariana Grande leverden die prestatie.
Nadat hij voor alle nummers van het album Purpose al een video afleverde, krijgt Company in juni een nieuwe uitvoering waarin alle hoogtepunten van de zanger worden gemonteerd. Ondertussen is de zanger bezig met zijn Purpose wereldtournee, die hem op 8 en 9 oktober ook naar de Arnhemse Gelredome brengt.
Zijn samenwerking met Diplo (Major Lazer) krijgt in de zomer een vervolg met Cold Water en levert hem zijn vierde nummer 1-hit in een tijdsbestek van nog geen jaar. Ook zijn samenwerking met DJ Snake bereikt in september de eerste plaats. Op dat moment lost Justin Bieber zich opnieuw af bovenaan de Top 40 - een prestatie die alleen The Beatles vaker leverden: totaal drie keer.
Let Me Love You is de vijfde nummer 1-hit voor Justin Bieber in een tijdsbestek van een jaar. Alleen The Beatles wisten dat vaker te doen in een periode van één jaar met zes nummer 1-hits.

Let Me Love You staat vijf weken bovenaan de Top 40. Daarmee brengt Justin zijn totaal aantal weken op nummer 1 op 25. Alleen The Beatles, Marco Borsato en George Michael stonden langer op de eerste plek. In november wordt hij de 10e artiest in de 52-jarige historie van de Top 40 die een jaar in de top 10 heeft gestaan.In 2017 komen we de naam van Justin Bieber tegen op een remix van Luis Fonsi en Daddy Yankee, Despacito. Via deze bijdrage scoort hij zijn zesde nummer 1-hit. Ook laat hij een lang gekoesterde wens van DJ Khaled in vervulling komen door, samen met Lil Wayne, Quavo en Chance The Rapper, mee te werken aan I'm The One. Met David Guetta levert hij in juni de track 2U af die door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf. Dat gebeurt ook in augustus ook met Friends, de eerste nieuwe track van Justin Bieber zelf na de release van zijn Purpose-album.

Op 9 juli 2018 bevestigt Bieber via zijn sociale media dat hij verloofd is met Hailey Baldwin met wie hij later ook zou gaan trouwen. Later die maand is hij opnieuw te horen in een samenwerking met DJ Khaled, Chance The Rapper en Quavo: No Brainer.

Met Ed Sheeran brengt hij op 10 mei 2019 de single I Don't Care uit. Met 10,97 miljoen streams wordt het op de eerste dag van verschijnen de meest gestreamde track ooit. I Don't Care staat uiteindelijk 11 weken op nummer 2, een record, maar bereikt de eerste plaats niet. In het najaar van 2019 maakt hij het nummer 10,000 hours met het countryduo Dan + Shay.

In 2020 zou Justin Bieber weer op tournee gaan maar die plannen gaan al snel de koelkast in na de uitbraak van het coronavirus. Op 14 februari verschijnt zijn vijfde studioalbum Changes. Vooruitlopend op dat album wordt Yummy uitgeroepen tot Alarmschijf en verschijnen de tracks Get Me (met Kehlani) en Intentions (met Quavo). Op 8 mei verschijnt Stuck With U, een track die hij met Ariana Grande maakt voordat op 18 september Holy de volgende release van de Canadees is. Vier weken later is er met Lonely een volgende single. Ook werkt hij mee aan Monster, een track op het vierde studioalbum van Shawn Mendes. Terwijl die track richting de top 10 schuift wordt Anyone zijn volgende release die hij op nieuwjaarsdag 2021 uitbrengt.

Halverwege maart 2021 lanceert Justin het album Justice. Begin maart 2021 is de single Hold On te beluisteren en eind maart al de track Peaches wat een samenwerking is met Daniel Caesar en Givēon. Hij houdt het tempo er lekker in, want nog geen week later dropt hij samen met Khalid de track As I Am. In juli 2021 levert hij samen met The Kid Laroi de track Stay af. Een maandje later werkt hij samen met Skrillex en Don Toliver aan de track Don't Go. Met de track Ghost dropt hij in oktober de zesde track van het album Justice. In de clip is niemand minder dan actrice Diane Keaton te zien als zijn grootmoeder.


Songtekst

Hey, yeah
That's just for fun
What
Ah

I'm not one to stick around
One strike and you're out, baby
Don't care if I sound crazy
But you never let me down, no, no
That's why when the sun's up, I'm stayin'
Still laying in your bed, sayin'

Ooh, ooh, ooh, ooh
Got all this time on my hands
Might as well cancel our plans, yeah
I could stay here for a lifetime

So lock the door
And throw out the key
Can't fight this no more
It's just you and me
And there's nothin' that
Nothin' that I can do
I'm stuck with you
Stuck with you, stuck with you

So go ahead
And drive me insane
Baby, run your mouth
I still wouldn't change
Being stuck with you
Stuck with you, stuck with you
I'm stuck with you
Stuck with you, stuck with you, baby

There's nowhere we need to be, no, no, no
I'ma get to know you better
Kinda hope we're here forever
There's nobody on these streets
If you told me that the world's endin'
Ain't no other way that I can spend it

Oh, oh, oh, oh
Got all this time in my hands
Might as well cancel our plans
I could stay here forever

So lock the door
And throw out the key
Can't fight this no more
It's just you and me
And there's nothing that
Nothing that I can do
I'm stuck with you
Stuck with you, stuck with you

So go ahead
And drive me insane
Baby, run your mouth
I still wouldn't trade
Being stuck with you
Stuck with you, stuck with you
I'm stuck with you
Stuck with you, stuck with you

Oh oh oh oh
Baby, come take all my time
Go on, make me lose my mind
We got all that we need here tonight

I lock the door (Lock the door)
And throw out the key
Can't fight this no more (Can't fight this no more)
It's just you and me
And there's nothing I
Nothing I'd rather do
I'm stuck with you
Stuck with you, stuck with you

So go ahead
And drive me insane
Baby, run your mouth
I still wouldn't trade
All this lovin' you
Hatin' you, wantin' you
I'm stuck with you
Stuck with you, stuck with
You

Stuck with you
Stuck with you, stuck with you

Songinformatie

ArtiestJustin Bieber,
Ariana Grande
Titel Stuck with U
Lengte 3:48
Componist(en) Justin Bieber · Scooter Braun · Ariana Grande · Whitney Phillips · Gian Stone · Skyler Stonestreet · Freddy Wexler
Producer(s) Gian Stone / Additional Producer: Freddy Wexler
Engineer(s) Ariana Grande, Billy Hickey, Devin Nakao, Freddy Wexler, Gian Stone, Jason Evigan, Josh Gudwin, Lionel Crasta, Rafael Fadul
Mixage Josh Gudwin / Mix Assistant: Elijah Marrett-Hitch
Platenlabel Def Jam Recordings
Catalogusnr digital download
Releasedatum 08-05-2020
Hoogste positie UK 4
Hoogste positie US 1


Positieverloop