Coverafbeelding Krezip - Everything And More
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   2001

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 1997 ontstaat Krezip als samenwerking tussen zangeres Jacqueline Govaert, gitarist Anne Govaert, bassist Joost van Haaren, toetsenist Annelies Kuijsters en drummer Thijs Romeijn. De band vond de naam grappig klinken en deed dat niet omdat het toevallig ook een anagram was van het woord perzik. Na een aantal releases in eigen beheer brengen ze in het voorjaar van 2000 hun debuutalbum Nothing Less uit bij Warner Music. Niet veel later weten ze via het festival Pinkpop in 2000 ook een groot publiek te bereiken en groeit I Would Stay niet alleen uit tot hun eerste hit, maar werd het meteen ook een nummer 1-hit. De volgende twee singles van het album, All Unsaid en Everything And More, bleven steken in de Tipparade.In het najaar van 2002 verschijnt er met Days Like This een tweede album. Op dat album debuteert Thomas Holthuis als zesde bandlid. Na You Can Say wordt Promise (in 2002) hun derde Top 40-hit en ook scoren ze voor het eerst een Alarmschijf. In 2004 worden door platenmaatschappij Warner verschillende Nederlandse bands op straat gezet waarna Krezip in 2005 een contract sluit met Sony BMG (eerst via het RCA-label) waar in het voorjaar het volgende album, What Are You Waiting For, verschijnt. Thijs Romeijn heeft zijn drumsticks op dat moment overgegeven aan Bram van den Berg waar gitarist Thomas Holthuis is vervangen door Jan Peter Hoekstra. Drie nummers van het album schoppen het tot de Top 40 waarbij Don’t Crush Me opnieuw een Alarmschijf wordt en Out Of My Bed hun tweede top 10-hit. Van het vierde studioalbum Plug It In, dat ook in een speciale editie verschijnt, volgen opnieuw drie Top 40-hits. All My Life wordt daarbij hun volgende top 10-hit. Krezip heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groot succes. In 2007 wordt een optreden van de groep door de gemeente afgelast omdat de openbare veiligheid vanwege de grote belangstelling niet kan worden gewaarborgd.


Op 2 oktober 2008 maakt de band bekend dat de groep gaat stoppen. Een maand later verschijnt er nog een verzamelalbum, Best Of Krezip, met daarop drie nieuwe nummers. Sweet Goodbye, dat hun officiële afscheidssingle wordt, staat in 2009 vier weken op nummer 2 en wordt, na 25 weken in de Top 40, hun grootste succes. Op 27 juni 2009 staat de band voor het laatst op het podium tijdens het laatste van twee afscheidsconcerten in de Amsterdamse Heineken Music Hall. In 2019 keert de groep terug voor een optreden in de Ziggo Dome en tijdens Pinkpop.


Jacqueline Govaert is in 2009 en 2010 ook solo succesvol. Zo maakt ze met Armin van Buuren de track Never Say Never en komen Overrated en Big World, beide van haar album Good Life, in de Top 40 terecht.

Begin 2019 wordt duidelijk dat ze twee concerten gaan geven. Zo keren ze terug naar de plek waar het succes begon, Pinkpop, en geven ze een show in de Amsterdamse Ziggo Dome. Ook verschijnen er met Lost Without You, How Would You Feel, Come Back With Me Now en Been Here Before weer nieuwe singles van de groep.Krezip begint 2021 met de release van de single You Are Not Alone. Eind maart brengen ze de single Seventeen uit. Eén jaar later brengen ze samen met Danny Vera de single Make It A Memory uit. Een half jaar later volgt de opvolger genaamd Ready For More. Ze beginnen het jaar 2023 met de aankondiging dat hun nieuwe album Any Day Now zal verschijnen in april van dat jaar. Daarnaast brengen ze de single In The Water uit. In april brengen ze naast het aangekondigde album ook de single Running From uit.


Songtekst

When the aching is over
I hope we can talk again
Hope that you'll understand me
I wonder if I ever will

Now searching for a better way
Something that makes me feel good 'bout myself
I hope some day you'll laugh about it all and then
Everything turns out to be alright, yeah

I wish I could tell you all
I hope that we'll both be wise, hey baby
Just wish it wouldn't give this pain
And that it wasn't my fault, no
And that I could help you out, 'cause I still remember, baby
That I could help you out, 'cause I still remember, everything

The clock still ticking
Your heart still beating
So there probably will be love again
I feel the aching
Don't care for what reason
But I'd rather see you smilin'

I'm searching for a better way
Something that makes me feel good about myself, yeah
I hope someday we'll laugh about it all and then
Everything turns out to be alright, yeah

I wish I could tell you all
I hope that we'll both be wise, hey baby
Just wish it wouldn't give this pain
And that it wasn't my fault, no
And that I could help you out, 'cause I still remember, baby
That I coud help you out, 'cause I still remember, everything
Just everything and more
We were for everything and more
We were, no way

Baby I'm not the only one that gives a damn
There are to many reasons for me to understand
But it takes us, baby, further away
I'm starting to see why, baby

I wish I could tell you all
I hope that we'll both be wise, both be wise, hey baby
Just wish it wouldn't give this pain
And that it wasn't my fault, no

And that I could help you out, 'cause you still remember, baby
That I could help you out, 'cause I still remember, everything

Help you out, 'cause you still remember baby
That I could help you out, 'cause you still remember everything

Just everything and more, we were
For everything and more, we were

Songinformatie

ArtiestKrezip
Lengte 04:05
Platenlabel WEA


Positieverloop