Coverafbeelding Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
  • Statistieken
  •   4 weken
  •   6 piekpositie
  •   98 punten
  •   2023

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 2011 beginnen de broers Jordy en Sander Huisman het Kris Kross Amsterdam-project omdat ze vonden dat de muziek in clubs op dat moment werd gedomineerd door techno en house. Ze besloten hun eigen feest te introduceren, Kris Kross, dat een bedoelde knipoog was naar het duo dat in 1992 een nummer 2-hit scoorde met Jump.
In 2014 krijgt Kris Kross Amsterdam de huidige vorm als Yuki Kempees zich als MC bij de groep voegt.


Na Until The Morning (2015) laten ze met Sex opnieuw merken waar hun roots liggen. Sex (met het trio Cheat Codes) wordt in het voorjaar van 2016 hun Top 40-debuut en is een hedendaagse remix van de nummer 1-hit van Salt-N-Pepa uit 1991, Let’s Talk About Sex! Eind 2016 scoren ze met Are You Sure, een samenwerking met Conor Maynard en Ty Dolla $ign, de Dance Smash bij Radio 538. In november van 2017 blijft Gone Is The Night, met de vocale bijdragen van Jorge Blanco, steken in de Tipparade.

In 2018 werkt het trio opnieuw samen met Conor Maynard op Whenever, een remake van de nummer 1-hit Whenever, Wherever van Shakira uit 2002. Bij de track kregen ze de assistentie van The Boy Next Door, die in 2017 een top 5-hit wist te pakken met La Colegiala. Whenever wordt hun grootste hit. In november verschijnt Vámonos, een samenwerking met Ally Brooke en Messiah. Een maand later brengen ze - met Maan, Tabitha en Bizzey - via Hij Is Van Mij voor het eerst een Nederlandstalige track uit. Die track groeit uit tot hun grootste Top 40-hit en staat zeven weken op nummer 1.

In het voorjaar van 2019 komt het trio opnieuw met een Nederlandstalige track, waarop opnieuw Tabitha te horen is. Op Moment, een bewerking van Een Moment Zonder Jou (van Nasty uit 1996), is ook Kraantje Pappie te horen. Ik Sta Jou Beter is een track van het drietal die in juli verschijnt en daarop levert Nielson zijn vocalen. Ooh Girl, dat eind augustus verschijnt, is opnieuw een track met Conor Maynard en daarop is ook A Boogie Wit Da Hoodie te horen.In 2020 is Loop Niet Weg een volgende Nederlandstalige samenwerking, ditmaal met Tino Martin en Emma Heesters, voordat in juli Mij Niet Eens Gezien een track met Lil Kleine en Yade Lauren is. In oktober verschijnt opnieuw een track met Heesters, Donderdag. Op die track is ook Bilal Wahib te horen.

De samenwerking met Kraantje Pappie is de heren wel bevallen, daarom brengen zij begin maart 2021 samen met de Belgische Pommelien Thijs de single Tranen uit. Voor de track Early In The Morning hebben de heren naast hun grote vriend Conor Maynard ook Shaggy weten te strikken. Halverwege het jaar gaan ze de samenwerking aan met Rolf Sanchez en droppen zij de track Increíble. Ze duiken de studio in met Antoon en Sigourney K. en dat levert in november de Nederlandstalige track Vluchtstrook op.
In maart 2022 werken de heren samen met Tino Martin en Donnie. Ze brengen hun versie uit van André Hazes' nummer Vanavond (Uit M'n Bol). Samen met Ronnie Flex en Zoë Tauran droppen ze in september 2022 de single Adrenaline de wereld in.
Voor het Belgische tv-programma Tulpen Uit Antwerpen staken de heren, samen met Roxeanne Hazes en Donnie, het nummer Oya Lélé van K3 in een nieuw jasje. De single heeft de naam Der Af gekregen en verschijnt begin februari 2023. In mei droppen ze de single How You Samba en hebben ze niemand minder dan Sofia Reyes en Tinie Tempah hiervoor weten te strikken. In het nummer is een sample te horen van het nummer Samba De Janeiro uit 1997 van de groep Bellini.


Songtekst

I've been
Looking for somebody to love
Somebody to love
Hot nights
Dancing till the sweat drippin' off
The sweat drippin' off

I see you looking over
I see you come my way
Oweyho, oh oh oweyho
Before I can let you closer
You gotta make me stay

So if you want me like ooh nana
You better show me that you're the one
Caress my body like ooh la la
Come on and show me how you samba

So if you want me like ooh nana
You better show me that you're the one
Caress my body like ooh la la
Come on and show me how you samba

Yeah
I heard baddies don't blush
For bruddas that's cheap
Keepin' it hush
The money on me
There ain't no judgement
Gimme instructions
I wanna touch it
Rub and squeeze
Fly to the sun like Icarus
Twerk it, shake it, jiggle it, ah
Ask this Spice what she really, really on right now
Cause I really wanna zig a zig ah
Doing the mad ting
You and all of your bad friends
Native tongue and your accent
Come in the section with me

So if you want me like ooh nana
You better show me that you're the one
Caress my body like ooh la la
Come on and show me how you samba (Let's go)

So if you want me like ooh nana
You better show me that you're the one
Caress my body like ooh la la
Come on and show me how you samba

Come on and show me how you samba

Songinformatie

Bevat samples uit Tombo in 7/4 van Airto Moreira (1974)

ArtiestKris Kross Amsterdam,
Sofia Reyes,
Tinie Tempah
Titel How You Samba
Lengte 2:31
Componist(en) Benjamin Samada · Jordy Huisman · Sander Huisman · Patrick Chukwuem Okogwu · Sofia Reyes · Bas van Daalen · Joren van der Voort · Airto G. Moreira · Gottfried Engels · Ramon Zenker · Brahim Fouradi
Producer(s) Kris Kross Amsterdam, Will Grands, Joren van der Voort, Thom Bridges
Platenlabel Cloud 9
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 12-05-2023


Positieverloop