Coverafbeelding Kygo & Selena Gomez - It ain't me
  • Statistieken
  •   29 weken
  •   2 piekpositie
  •   866 punten
  •   2017

Artiestinformatie

Geboortedatum   11-09-1991
Land   Noorwegen

De Noor Kyrre Gorvell-Dahl wordt in één klap bekend als hij een remix maakt van Ed Sheerans hit I See Fire. Zijn versie wordt op YouTube in drie maanden tijd ruim 40 miljoen keer bekeken met een top 2-notering in de Roemeense Top 40 als meest opvallende resultaat.
Chris Martin vraagt hem om een remix te maken van één van zijn Coldplay-nummers, Midnight. Ook vraagt Avicii hem zijn voorprogramma te zijn bij optredens in Noorwegen.

In 2014 wordt zijn remix van Cut Your Teeth, een track van Kyla La Grange, zijn eerste hit in de Top 40. Ook de opvolgers Firestone (samen met Conrad) en Stole The Show (met Parson James) worden hits en staan eind april '15 zelfs tegelijkertijd in de top 10. Beide nummers komen tot de derde plaats in de Top 40. In de zomer van 2015 maakt de Noor met Will Heard zijn volgende track, Nothing Left.

In september passeert Kygo de band A-ha als meest succesvolle Noorse act in ons land. Ook verschijnt die maand Here For You, zijn samenwerking met Ella Henderson. In december volgt de volgende samenwerking, nu met de Amerikaanse Maty Noyes op Stay. Op dat moment is al duidelijk dat Kygo de meest succesvolle artiest van 2015 is.

Op 13 mei 2016 verschijnt het debuutalbum van Kygo, Cloud Nine. Als voorloper van het album verschijnt halverwege maart ook de track Fragile met de Brit Labrinth. Raging wordt door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash.
In augustus lanceert Kygo zijn eigen kledinglijn en is hij te zien tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen, waar bij met Julia Michaels het nummer Carry Me brengt.

Op 16 februari 2017 brengt hij It Ain't Me uit, een samenwerking met Selena Gomez. Daarmee staat hij uiteindelijk zes weken op nummer 2. De opvolger wordt First Time, een samenwerking met Ellie Goulding. Via Stargazing, de titeltrack van zijn ep die in september verschijnt, introduceert hij de Amerikaanse zanger Justin Jesso. In november verschijnt zijn tweede album, Kids In Love. Twee weken voor die release verschijnt de titeltrack als zijn nieuwe single. De samenwerking met John Newman, Never Let You Go, wordt eind december de opvolger.In 2018 scoort hij met Miguel zijn negende Dance Smash met Remind Me To Forget. Terwijl die track net buiten de top 10 valt, dropt hij een samenwerking met Imagine Dragons, Born To Be Yours. In oktober is Happy Now, een samenwerking met Sandro Cavazza, zijn volgende single.

In februari van 2019 verschijnt er een samenwerking met de Amerikaanse singer-songwriter Valerie Broussard, Think About You. Voor de film Detective Pikachu maakt hij met Rita Ora het nummer Carry On. Vier maanden later verschijnt Higher Love, een nummer met de vocalen van Whitney Houston. Het nummer is een remake van de hit die Steve Winwood in 1986 scoorde. Ook werkt Kygo mee aan Family, een track op het World War Joy-album van The Chainsmokers.

In 2020 verschijnt de track Forever Yours, een track met Avicii en opnieuw Sandro Cavazza. In maart krijgt die track een opvolger met Like It dat hij met Zara Larsson en Tyga maakt. In mei verschijnt Lose Somebody, een nummer met OneRepublic. In de tweede helft van 2020 grijpt hij terug naar eerdere hits. Zo bewerkt hij What's Love Got To Do With It (van Tina Turner uit 1984) en Hot Stuff (van Donna Summer uit 1979).
In april 2021 dropt Kygo samen met de Schotse singer-songwriter James Gillespie de track Gone Are The Days. Op Love Me Now is in augustus een vocale hoofdrol weggelegd voor Zoe Wees. In oktober levert de samenwerking met X Ambassadors de track Undeniable op.
Hij gaat in februari 2022 de samenwerking met DNCE aan. Samen droppen ze de single Dancing Feet. Hij slaat in september de handen ineen met Gryffin en Calum Scott. Dit levert de single Woke Up In Love.
Eind maart 2023 brengt hij een remix uit van de single Say, Say, Say uit 1983 van Paul McCartney en Michael Jackson.

Songtekst

I had a dream
We were sipping whiskey neat
Highest floor, the Bowery
Nowhere's high enough

Somewhere along the lines
We stopped seeing eye to eye
You were staying out all night
And I had enough

No, I don't wanna know
Where you been or where you're goin'
But I know I won't be home
And you'll be on your own

Who's gonna walk you
Through the dark side of the morning
Who's gonna rock you
When the sun won't let you sleep
Who's waking up to drive you home
When you're drunk and all alone
Who's gonna walk you
Through the dark side of the morning

It ain't me
It ain't me
It ain't me
It ain't me

I had a dream
We were back to seventeen
Summer nights and the liberties
Never growing up

I'll take with me
The polaroids and the memories
But you know I'm gonna leave
Behind the worst of us

Who's gonna walk you
Through the dark side of the morning
Who's gonna rock you
When the sun won't let you sleep
Who's waking up to drive you home
When you're drunk and all alone
Who's gonna walk you
Through the dark side of the morning

It ain't me
No, no
It ain't me
No, no
It ain't me
No, no
Who's gonna walk you
Through the dark side of the morning

It ain't me

It ain't me
It ain't me
It ain't me
It ain't me

Songinformatie

ArtiestKygo,
Selena Gomez
Titel It Ain't Me
Lengte 3:40
Componist(en) Kygo [= Kyrre Gørvell-Dahll]; Selena Gomez; Andrew Wotman; Brian Lee; Ali Tamposi
Platenlabel Ultra Music
Catalogusnr digital download
Releasedatum 16-02-2017
Hoogste positie UK 7
Hoogste positie US 10


Positieverloop