Coverafbeelding Maan - Ik Kom Eraan
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   10-02-1997
Land   Nederland

Al op 12-jarige leeftijd wilde Maan de Steenwinkel meedoen aan het Junior Songfestival, maar verder dan een plek bij de laatste 70 wist ze toen, met overigens drie vriendinnen, niet te komen. In het zesde seizoen van The Voice Of Holland koos ze voor coach Marco Borsato. Met hem wist ze de finale te winnen.

Hardwell produceerde haar eerste track Perfect World, dat door Radio 538 werd uitgeroepen tot Alarmschijf. Op 13 februari 2016 scoort ze daarmee haar eerste Top 40-hit. Ook de opvolger Ride It komt in de Top 40 terecht. In de zomer maakt ze met $hirak de track DJ en wordt duidelijk dat ze met Give You All I Got de titelsong voor de film MeesterSpion gaat maken.

In 2017 doet Maan mee aan het tiende seizoen van De Beste Zangers, een muziekprogramma van AVROTROS. In dat programma brengt ze een cover van Jij Bent De Liefde, origineel van Kenny B en in 2015 een Tipparade-notering voor Guus Meeuwis. In juli wordt Almost Had It All haar nieuwste single. Met haar deelname aan Dance, Dance, Dance weet ze in de zomer indruk te maken. Ondertussen werkt ze mee aan de track In Amsterdam die op het album Picasso (van Sevn Alias) komt te staan. Tegelijk met de release van dat album verschijnt ook Pockets Full Of Change waarop Maan zich ook muzikaal van een andere kant laat horen. In november wordt Me haar volgende single.

In 2018 groeit Blijf Bij Mij, het duet met Ronnie Flex, uit tot haar grootste hit. In juni verschijnt Spijt als single, een samenwerking met Jonna Fraser waaraan ook Anouk heeft meegeschreven. Diezelfde Anouk schrijft ook mee aan Lief Zoals Je Bent, de track die in september verschijnt. Aan het einde van het jaar is ze, samen met Tabitha, Bizzey en Kris Kross Amsterdam, te horen op Hij Is Van Mij.

Met Ik Kom Eraan steekt Maan het Nederlandse vrouwenelftal een hart onder de riem rond het WK Voetbal. Het nummer maakt deel uit van een reclamecampagne van Albert Heijn. Daarna verschijnen de singles Zo Kan Het Dus Ook, Jij En Ik Tegen De Wereld en Ze Huilt Maar Ze Lacht. In oktober komt er een tweede deel van haar hit Zo Kan Het Dus Ook.
Begin 2021 maakt ze met Thomas Acda, Paul de Munnik en Typhoon de track Als Ik Je Weer Zie. In februari 2021 brengt ze samen met Snelle het duet Blijven Slapen uit. Na opnieuw een samenwerking, nu met Bente op Nee Is Nee, is het in augustus weer tijd voor een solotrack: Niets Is Heilig. Eerder dan verwacht komt de track Niemand halverwege oktober al uit. In december dropt ze de track Leven.
Halverwege 2022 levert haar samenwerking met De Jeugd Van Tegenwoordig de single Naar De Maan op. In de herfst laat ze van zich horen met de single Sowieso Overhoop. In oktober 2022 lanceert ze haar tweede album genaamd Leven. Een maand later brengt ze met Goldband de single Stiekem uit.

Songtekst

Het maakt niet uit hoe vaak je valt
Het gaat erom dat je weer gaat staan
En dat je luistert naar die stem
Heel diep van binnen, die je zegt
Ik geef niet op, ik kan dit aan

Neem de tijd om te groeien
En geniet van de route
Op een dag zul je er staan

Hou je vast, want ik kom eraan (Hé)
Hou je vast, want ik kom eraan (Hé)
Ik heb de kracht van een orkaan
'k Zou niet in mijn weg gaan staan
Hou je vast, want ik kom eraan (Hé)

Het maakt niet uit hoe sterk je start
Zolang je maar de finish ziet
De grootste golf begint als rimpel
Maar aan het einde van zijn reis
Dan stopt de hoogste berg hem niet

Neem de tijd om te groeien
En geniet van de route
Op een dag zul je er staan

Applaus voor de vader
Voor 't brengen en halen
Voor de broers en de zussen
Die ons lieten stralen
Voor 't hart van mijn moeder
Dat klopt voor dat van mij

Hou je vast, want ik kom eraan (Hé)
Hou je vast, want ik kom eraan (Hé)
Met de kracht van een orkaan
'k Zou niet in mijn weg gaan staan
Hou je vast, want ik kom eraan (Hé)

Applaus voor de vader
Voor 't brengen en halen (Hou je vast, want ik kom eraan)
Voor de broers en de zussen
Die ons lieten stralen (Met de kracht van een orkaan)
Voor 't hart van mijn moeder ('k Zou niet in mijn weg gaan staan)
Dat klopt voor dat van mij (Hou je vast, want ik kom eraan)

Songinformatie

Het Nederlands vrouwenelftal, de Oranjeleeuwinnen, gaat op jacht naar de titel van het WK voetbal.

Maan maakte met John Ewbank voor Albert Heijn een speciaal lied om samen met Nederland de Oranjeleeuwinnen aan te moedigen. Op 23 mei 2019 trapte Maan de campagne van Albert Heijn af bij de Bussumse Voetbalvereniging SDO door haar lied te zingen voor honderden mini-leeuwinnen en andere Oranje-voetbalfans.

“Ik voel me verbonden met de sterke Oranjeleeuwinnen. Ik herken mezelf in hun houding van ‘ik geef niet op, ik kan dit aan’. Dat heb ik vroeger tijdens het sporten al te vaak ook gedaan, inclusief alle blauwe plekken en lange fietstochten in de regen en wind naar het sportveld, met het doel: elke keer weer leren en een beetje beter worden. Ik wil iedereen, zowel de Oranjeleeuwinnen als de jonge helden op het veld, aanmoedigen om dromen na te jagen op het sportveld! Ik vind het heel tof dat Albert Heijn fan is van de Oranjeleeuwinnen en dat zij John Ewbank en mij gevraagd hebben dit lied te maken”, aldus Maan. John Ewbank componeerde de muziek en schreef de songtekst voor het WK-lied.

Met de campagne wil Albert Heijn de Oranjeleeuwinnen steunen in hun jacht naar de eindzege. Er is een speciale poster met de Oranjeleeuwinnen gemaakt, klanten kunnen kans maken op mooie Oranje-prijzen, er zijn voetbalgerelateerde aanbiedingen, social-media-uitingen en een radio- en tv-commercial waarin het nummer met Maan is te horen. Ook in de Albert Heijn-winkels horen klanten het lied en het nummer staat op Spotify. De actie loopt van maandag 27 mei tot en met zondag 9 juni 2019.

ArtiestMaan
Titel Ik Kom Eraan
Lengte 2:31
Componist(en) John Ewbank
Platenlabel 8ball Music
Catalogusnr digital download
Releasedatum 24-05-2019


Positieverloop