Coverafbeelding Madonna - Love Don't Live Here Anymore
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1996

Artiestinformatie

Geboortedatum   16-08-1958
Land   Verenigde Staten

Nadat Madonna het nummer Ain’t No Big Deal laat horen bij platenmaatschappij Sire krijgt de zangeres haar eerste platencontract. Everybody is daarna de eerste single en binnen een jaar is ook haar titelloze debuutalbum een feit.

In 1984 staat Madonna voor het eerst in de Top 40 met Holiday, een single die later nog twee keer in de Top 40 zou komen. In 1985 scoort Madonna haar eerste nummer 1-hit met Into The Groove, waarna ook Who’s That Girl (1987), Hung Up (2005), 4 Minutes (met Justin Timberlake, 2008) en Give It 2 Me (2008) op nummer 1 komen.

Madonna wordt ook wel de almaar transformerende Queen of Pop genoemd en is de best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden.Volgens Warner Bros Records heeft Madonna meer dan 250 miljoen albums verkocht.

Met een totaal van 55 singles staat de zangeres tot en met 2012 in de Top 40 genoteerd, destijds een record. Ook weet ze daarmee de meest succesvolle Top 40-act ooit te zijn. Madonna schrijft 25 keer een Alarmschijf op haar naam. Later evenaart Rihanna dat aantal en wordt tevens de meest succesvolle Top 40-act.

In 2015 verschijnt haar dertiende studioalbum, Rebel Heart, waarvan Living For Love en Ghosttown de eerste singles zijn.

In 2019 komt Madonna met een nieuw album, Madame X. De eerste single, Medellín, wordt geproduceerd door Mirwais en is een samenwerking met Maluma.
In juni 2023 levert haar samenwerking met The Weeknd en Playboi Carti de single Popular op. In dezelfde maand brengt ze samen met Sam Smith de single Vulgar uit.

Songtekst

[Chorus]:
You abandoned me
Love don't live here anymore
Just a vacancy
Love don't live here anymore

When you lived inside of me
There was nothing I could conceive
That you wouldn't do for me
Trouble seemed so far away
You changed that right away, baby

[Chorus]

Love don't live here anymore
Just emptiness and memories
Of what we had before
You went away
Found another place to stay, another home

[Chorus]

In the windmills of my eyes
Everyone can see the loneliness inside me
Why'd ya have to go away
Don't you know I miss you so and need your love

[Chorus]

Songinformatie

ArtiestMadonna
Titel Soulpower Radio Remix Edit
Componist(en) Miles Gregory
Platenlabel Maverick/Warner Bros.
Catalogusnr 9362-43692-9


Positieverloop