Coverafbeelding Madonna - You Must Love Me
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1996

Artiestinformatie

Geboortedatum   16-08-1958
Land   Verenigde Staten

Nadat Madonna het nummer Ain’t No Big Deal laat horen bij platenmaatschappij Sire krijgt de zangeres haar eerste platencontract. Everybody is daarna de eerste single en binnen een jaar is ook haar titelloze debuutalbum een feit.

In 1984 staat Madonna voor het eerst in de Top 40 met Holiday, een single die later nog twee keer in de Top 40 zou komen. In 1985 scoort Madonna haar eerste nummer 1-hit met Into The Groove, waarna ook Who’s That Girl (1987), Hung Up (2005), 4 Minutes (met Justin Timberlake, 2008) en Give It 2 Me (2008) op nummer 1 komen.

Madonna wordt ook wel de almaar transformerende Queen of Pop genoemd en is de best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden.Volgens Warner Bros Records heeft Madonna meer dan 250 miljoen albums verkocht.

Met een totaal van 55 singles staat de zangeres tot en met 2012 in de Top 40 genoteerd, destijds een record. Ook weet ze daarmee de meest succesvolle Top 40-act ooit te zijn. Madonna schrijft 25 keer een Alarmschijf op haar naam. Later evenaart Rihanna dat aantal en wordt tevens de meest succesvolle Top 40-act.

In 2015 verschijnt haar dertiende studioalbum, Rebel Heart, waarvan Living For Love en Ghosttown de eerste singles zijn.

In 2019 komt Madonna met een nieuw album, Madame X. De eerste single, Medellín, wordt geproduceerd door Mirwais en is een samenwerking met Maluma.
In juni 2023 levert haar samenwerking met The Weeknd en Playboi Carti de single Popular op. In dezelfde maand brengt ze samen met Sam Smith de single Vulgar uit.

Songtekst

Where do we go from here
This isn't where we intended to be
We had it all, you believed in me
I believed in you

Certainties disappear
What do we do for our dream to survive
How do we keep all our passions alive
As we used to do

Deep in my heart I'm concealing
Things that I'm longing to say
Scared to confess what I'm feeling
Frightened you'll slip away

You must love me
You must love me

Why are you at my side
How can I be any use to you now
Give me a chance and I'll let you see how
Nothing has changed

Deep in my heart I'm concealing
Things that I'm longing to say
Scared to confess what I'm feeling
Frightened you'll slip away

You must love me
You must love me
You must love me

Songinformatie

You Must Love Me is de eerste single van de soundtrack van de film Evita uit 1996. Dat is een verfilming van de gelijknamige musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice die in 1978 op West End in première ging. De musicalfilm, die vrijwel geheel gezongen wordt, gaat over het leven van Eva Perón, de echtgenote van de Argentijnse president Juan Perón. De titelrol wordt gespeeld door Madonna, die in de film ook de meeste nummers zingt.

You Must Love Me is het enige nummer dat speciaal voor de film geschreven werd. De rest van de muziek is overgenomen uit de oorspronkelijke musical. Het was de eerste samenwerking tussen componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijver Tim Rice in tien jaar. Hun laatste samenwerking tot dat toen was de korte musical Cricket die ze schreven voor de 60e verjaardag van Koningin Elizabeth II.
In de film zingt de door haar ziekte verzwakte Eva Perón (Madonna) het nummer voor haar echtgenoot Juan Perón. In de tekst ontdekt ze dat haar man wel echt van haar moet houden en dat hij haar populariteit niet alleen inzet voor politiek gewin.
Bij het nummer verscheen ook een videoclip. Daarin zingt Madonna het nummer staande vanachter een piano. Die pose werd gekozen om haar zwangere buik te verhullen. Ze was op dat moment namelijk acht maanden zwanger van haar eerste dochter Lourdes. De clip wordt afgewisseld met beelden uit de film.

De single bereikte de Tipparade maar stootte niet door naar de Top 40. Na You Must Love Me werden nog twee nummers van de soundtrack op single uitgebracht. Don't Cry For Me, Argentina, dat in de originele versie van Julie Covington in 1977 al de eerste plaats had bereikt, kwam in de uitvoering van Madonna tot nummer 3. De opvolger Another Suitcase In Another Hall bereikte de hitlijsten niet.

In 1997 won You Must Love Me de Academy Award voor beste originele lied. Het versloeg daarmee andere genomineerde nummers als I Finally Found Someone van Barbra Streisand en Bryan Adams (uit The Mirror Has Two Faces) en Because You Loved Me van Céline Dion (uit Up Close & Personal). You Must Love Me was het enige nummer uit Evita dat genomineerd was, aangezien de overige nummers uit de oorspronkelijke jaren 70-musical kwamen en daarmee voor de voorwaarden van origineel nummer voldeden.
Bij de Golden Globes werd het nummer eveneens uitgeroepen tot beste lied. Bovendien kreeg Madonna een Golden Globe voor beste actrice in een musical of comedy.
ArtiestMadonna
 A-kant
Titel You Must Love Me (Album Version)
Componist(en) T: Tim Rice; M: Andrew Lloyd Webber
Producer(s) Madonna, Nigel Wright, Alan Parker, Andrew Lloyd Webber, David Caddick
Mixage Madonna, David Reitzas
 B-kant
Titel Rainbow High (Album Version)
Componist(en) T: Tim Rice; M: Andrew Lloyd Webber
Producer(s) Madonna, Nigel Wright, Alan Parker, Andrew Lloyd Webber, David Caddick
Mixage Madonna, David Reitzas
 
Platenlabel Warner Bros.
Catalogusnr 9362-43791-9


Positieverloop