Coverafbeelding Marco Borsato - Un Po' Bambino
  • Statistieken
  •   3 weken
  •   37 piekpositie
  •   7 punten
  •   1992

Artiestinformatie

Geboortedatum   21-12-1966
Land   Nederland

Marco Borsato is één van de artiesten die succesvol wordt na deelname aan de Soundmixshow, één van de eerste tv-talentenjachten. Tijdens het programma zingt hij At This Moment, een cover van de single van Billy Vera. Borsato start zijn muzikale loopbaan in de Italiaanse taal en scoort met Emozioni / At This Moment in 1990 zijn eerste hit, welke de vierde plaats bereikt.

Na nog twee Italiaanstalige noteringen scoort hij in 1994 met Dromen Zijn Bedrog de best verkochte single van het jaar. Het nummer staat 12 weken op nummer 1 in de Top 40 en ook de opvolger, Waarom Nou Jij, wordt een nummer 1-hit. Beide hitsingles zijn bewerkingen van origineel Italiaanse nummers. De zanger heeft met Marco dan al zijn eerste volledig Nederlandstalige album afgeleverd, dat vrijwel direct platina wordt.

In 2002 zingt hij, samen met Sita, ter gelegenheid van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta het nummer Lopen Op Het Water. In 2006 is Because We Believe, bijna 16 jaar na zijn debuut, weer Engelstalig en gezongen samen met Andrea Bocelli. De opvolger, Rood, wordt zijn tiende nummer 1-notering en staat elf weken op de eerste plaats van de Top 40. De single was gerelateerd aan Symphonica In Rosso, de concertserie in het Arnhemse Gelredome, waar Marco de eerste artiest in de reeks was.

In 2008 debuteert de zanger ook als acteur met de film Wit Licht.

Sinds 2011 is Borsato één van de coaches in de succesvolle tv-talentenjacht The Voice Of Holland.

In 2013 is Muziek als single de voorloper van zijn album Duizend Spiegels, dat in november verschijnt. Op de releasedatum van dat album komt het duet met Trijntje Oosterhuis, Ik Zou Het Zo Weer Overdoen, binnen in de Top 40. De single bereikt eind november de derde plaats; daarmee wordt Borsato de artiest met de meeste top 3-noteringen: een totaal van 20. Twee weken later krijgt ook Samen Voor Altijd, een nummer waarop ook zijn dochter Jada te horen, een notering in de lijst.

In januari van 2014 krijgt de zanger een TIA, waardoor hij zijn optredens tijdens Vrienden Voor Amstel Live moet annuleren. Wel verschijnt het duet van hem en Frank Boeijen, Zeg Me Dat Het Niet Zo Is, op single. De track werd tijdens de eerste shows opgenomen.

In oktober 2015 begint Marco aan zijn tweede concertreeks Symphonica In Rosso, totaal elf keer in de Amsterdamse Ziggo Dome. Ook brengt hij het nummer Mooi uit als voorloper van zijn album Evenwicht. In het tweede deel van zijn concertreeks staat ook Matt Simons op het podium. Met hem zingt hij het duet Breng Mij Naar Het Water, origineel To The Water en afkomstig van het album van Matt, Catch & Release.

In september 2017 kondigt Marco Borato een nieuw album aan; Thuis. De titelsong van dat album wordt zijn 38e hit in de Top 40. Van het album, dat op 17 november verschijnt, blijft 18 Jaar steken in de Tipparade.In januari van 2018 levert Marco Borsato, met de hulp van andere optredende artiesten, de titelsong van Vrienden Van Amstel Live! met Welkom.

Vooruitlopend op een reeks concerten in de Rotterdamse Kuip laat Marco begin mei weten dat hij werkt aan een serie samenwerkingen. De eerste is Hoe Het Danst, een track met Armin van Buuren en Davina Michelle waarmee hij zijn 15e nummer 1-hit pakt. In september is Lippenstift een samenwerking met Snelle.

Na een jaar van totale muzikale stilte, waarin hij ruimte gaf om te herstellen van zijn burn-out en zijn scheiding te verwerken, verscheen begin maart 2021 de track Een Moment. Het nummer is een duidelijke verwijzing naar zijn scheiding. Hij maakte het nummer met Rolf Sanchez en zijn vaste tekstschrijver en componist John Ewbank. De samenwerking bevalt het trio dusdanig goed dat de heren nog een nummer uitbrengen genaamd Hef Je Glas.

Songtekst

Sotto i fili della luce
Con un sasso in mano
Predere la mira
E poi vedere dove va
Per un gioco come tanti
Di altri tempi
Ogni filo preso è un desiderio
Che si avvererà

Aspettare chiuso in macchina
Che passi il treno
E provare ad inventarsi
Un gioco lì per lì
Sarà un merci o un passeggeri
E quanti vagoni avrà
O semplicemente dire
Da che parte arriverà

Dicono di me
Che son rimasto un pò bambino
Dicono di me
Che ormai non crescerò
E forse è vero perchè
Come fa sempre ogni bambino
Cerco di scoprire d` ogni cosa
Il gioco che racchiude in sè
E ogni scusa è buona
Per scommettere
E giocare su di me

Ritrovarsi tra le dita
Solo una moneta
Con un colpo d` occhio
E dire quanti anni ha
E lanciarla in aria
Per un testa o croce
Se indovini per tre volte
Tutto bene va

Rimanere coi gomiti
Sulla ringhiera
Tra i terrazzi delle case
Per guardare giù
Tutti i giochi dei cortili
E delle strade
Ricordare che bambini no
Non si torna più

Ma dicono di me
(etcetera)

Songinformatie

ArtiestMarco Borsato
 A-kant
Titel Un Po' Bambino
Lengte 4:38
Componist(en) Roberto Pacco
Producer(s) Pim Koopman
 B-kant
Titel Giulia
Lengte 4:56
Componist(en) Jan Tekstra, Evert K. Abbing, F. Borsato, Marco Borsato
Producer(s) Jan Tekstra
 
Platenlabel Polydor
Catalogusnr 865 438-7
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Sento

Positieverloop