Coverafbeelding Martin Garrix & Troye Sivan - There for you
  • Statistieken
  •   17 weken
  •   11 piekpositie
  •   347 punten
  •   2017

Artiestinformatie

Geboortedatum   14-05-1996
Land   Nederland

De Amsterdammer Martijn Garritsen wint in 2012 de Slam!FM DJ Talent Of The Year-award. De deejay had inmiddels al wereldwijde bekendheid dankzij een remix van Your Body van Christina Aguilera. De Amerikaanse zangeres voegde zijn bewerking toe aan het album Lotus.

In 2013 staat de Nederlander op de 40e plaats van de DJ Mag Top 100. Zijn debuuthit Animals bereikt de derde plaats in de Top 40. Later dat jaar bereikt ook Wizard, dat hij opnam met Jay Hardway, de Top 40.


Met Dimitri Vegas en Like Mike maakt hij het thema van de 2014-editie van Sensation, Tremor.

Gold Skies, dat hij samen met Sander van Doorn, DVBBS en de Canadese Aleesia maakt, wordt zijn vierde notering.
In de zomer maakt hij, samen met Afrojack, de track Turn Up The Speakers. In oktober wordt bekend dat Garrix op de vierde plaats van de DJ Mag Top 100 terecht is gekomen. Ook verschijnt die maand zijn nieuwste samenwerking met MOTi, Virus.

In februari 2015 bereikt Garrix de 10 miljoen vrienden op Facebook. Ter gelegenheid daarvan biedt hij de track Forbidden Voices aan als gratis download. Later die maand roept Radio 538 de track uit tot Dance Smash. De track verdwijnt uit de Tipparade maar wordt in april alsnog zijn zevende Top 40-hit, één week nadat Don't Look Down, de samenwerking met Usher, binnenkomt. Vrij kort daarna verschijnt The Only Way Is Up, een samenwerking met Tiësto. De track staat binnen no-time op de eerste plaats van de BeatPort-hitlijst. In de zomer brengt Garrix met het Russische duo Matisse & Sadko twee tracks uit: Dragon en Break Through The Silence.

Als Garrix uit onvrede weggaat bij platenlabel Spinnin' begint hij zijn eigen label,STMPD RCRDS. Daar is Now That I've Found You (met John & Michel) zijn eerste release in maart van 2016. Later dat voorjaar verschijnt ook zijn samenwerking met het Britse duo Third Party, Lions In The Wild. Ondertussen tekent de Nederlander een contract met Sony voor de distributie van zijn nummers. De eerste track die daarvoor in aanmerking komt is In The Name Of Love, waarop ook Bebe Rexha te horen is. Het nummer groeit uit tot de grootste hit die Garrix in ons land heeft gekend.

Martin Garrix wordt in 2016 door DJ Mag uitgeroepen tot de nummer 1-dj van de wereld, waarmee hij in de voetsporen treedt van het Belgische duo Dimitri Vegas en Like Mike, die de titel in 2015 kregen. Die titel weet hij in 2017 en 2018 te prolongeren.

In januari van 2017 levert Martin Garrix met Scared To Be Lonely zijn volgende samenwerking af, nu met Dua Lipa. De track komt op nummer 2 in de Top 40, het beste resultaat van de twee tot dat moment. Byte verschijnt in het voorjaar in de Tipparade als typische clubtrack. In mei levert hij There For You af, een samenwerking met Troye Sivan, waarmee hij zijn tweede Alarmschijf scoort. In juni is de dj afsluiter op het hoofdpodium tijdens Pinkpop. Ook Pizza en Forever worden door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash.

Nadat David Guetta eind 2017 meewerkt aan So Far Away levert Garrix in februari van 2018 een wederdienst met zijn bijdrage op de track van de Fransman, Like I Do. Op 15 juni brengt de Nederlander de track Ocean uit waarop ook Khalid te horen is. Zes weken later, terwijl Ocean nog in de top 10 staat, verschijnt zijn volgende single High On Life. In september maakt hij met landgenoot Justin Mylo en de Amerikaanse schrijver Dewain Whitmore de track Burn Out. Twee maanden later is Mike Yung, die eerder meedeed aan America's Got Talent, te horen op Dreamer. Aan het einde van 2018 brengt hij de track Glitch uit, een collab met goede vriend Julian Jordan.

Als High On Life, zijn samenwerking met Bonn, eind februari vijf maanden in de Top 40 staat verschijnt er met No Sleep opnieuw een samenwerking met de Zweedse zanger. Met Macklemore en Patrick Stump (Fall Out Boy) volgt in het voorjaar van 2019 de single Summer Days. Met medeschrijver JRM maakt hij in juli zijn volgende single, These Are The Times. Home is in augustus opnieuw een samenwerking met Bonn. TIjdens het Amsterdam Dance Event maakt hij bekend dat hij in 2020 het thema voor het Europees Kampioenschap voetbal mag afleveren. Niet veel later is Used To Love zijn volgende single, een samenwerking met Dean Lewis. Op de valreep van 2019 verschijnt dan ook nog Hold On, de track met Matisse & Sadko waarop hij opnieuw samenwerkt met Michel (Zitron).

In februari van 2020 wordt hij de Nederlandse artiest die het langst, zonder onderbreking, in de Top 40 staat. Ook maakt hij dan met YouTube-ster Clinton Kane de track Drown voordat hij later het thema voor het FIFA Europees Kampioenschap voetbal mag maken. Dat EK gaat, vanwege de coronacrisis, in 2020 niet door. In mei verschijnt Higher Ground, een samenwerking met John Martin. Met hem maakte hij vier jaar eerder ook de track Now That I've Found You. In september verschijnt, onder de naam Ytram, een samenwerking met Elderbrook: Fire. Halverwege september is duidelijk dat Martin 117 weken (sinds 23 juni 2018) onafgebroken in de Top 40 staat. Daarmee is hij twee weken verwijderd van het record van Bruno Mars.

Na iets meer dan een half jaar niks te hebben uitgebracht, komt Garrix in februari 2021 met de single Pressure. Dit is een samenwerking met de Zweedse zangeres Tove Lo. Op 14 mei 2021 brengt hij samen met niemand minder dan Bono en The Edge het nummer We Are The People uit. De single is het themanummer van het Europees Kampioenschap voetbal. In augustus werkt Martin samen met G-eazy en droppen ze samen de single Love Runs Out. In de laatste maand van het jaar dropt hij de track Won’t Let You Go. Dat is het resultaat van de samenwerking met Matisse & Sadko en John Martin.
Begin mei 2022 werkt hij samen met Shaun Farrugia. Het resultaat is de single If We’ll Ever Be Remembered. Eind 2022 weet hij Jvke te strikken voor de single Hero.

Songtekst

I woke up pissed off today
And lately everyone feels fake
Somewhere I lost a piece of me
Smoking cigarettes on balconies

But I can't do this alone
Sometimes I just need a light
If I call you on the phone
Need you on the other side

So when your tears roll down
Your pillow like a river
I'll be there for you
I'll be there for you
When you're screaming
But they only hear you whisper
I'll be loud for you
But you gotta be there for me too

But you gotta be there for me too

Last year took a toll on me
But I made it with you next to me
Around the world and back again
I hope you're waiting at the end

But I can't do this alone
Sometimes I just need a light
If I call you on the phone
Need you on the other side

So when your tears roll down
Your pillow like a river
I'll be there for you
I'll be there for you
When you're screaming
But they only hear you whisper
I'll be loud for you
I'll be loud for you

I got you, I promise
Let me be honest
Love is a road that goes both ways
When your tears roll down
Your pillow like a river
I'll be there for you
But you gotta be there for me too

But you gotta be there for me too

Boy, I'm holding on to something
Won't let go of you for nothing
I'm running, running
Just to keep my hands on you
There was a time that I was so blue
What I got to do to show you
I'm running, running
Just to keep my hands on you

Running, running
Just to keep my hands on you
Running, running
Just to keep my hands on you
So I'm running, running
Just to keep my hands on you
But you gotta be there for me too

But you gotta be there for me too

Songinformatie

Trivia

Martin Garrix & Troye Sivan - There For You (Original Mix) 3:41
[Epic Amsterdam G010003744008R] (= MP3, 320 kbps)
(releasedatum: 26-05-2017)
(http://www.beatport.com/)
ArtiestMartin Garrix,
Troye Sivan
Titel There for You
Lengte 3:42
Componist(en) Martijn Garritsen; Troye Sivan Mellet; William Lobban Bean; Ben Burgess; Jessie Thomas; Brett McLaughlin
Producer(s) Bart Schoudel, Martin Garrix /Co Producer: Cook Classics
Engineer(s) Bart Schoudel, Martin Garrix
Platenlabel Stmpd Rcrds
Catalogusnr digital download
Releasedatum 26-05-2017
Hoogste positie UK 40
Hoogste positie US 94


Positieverloop