Coverafbeelding Michael Jackson (duet with Akon) - Hold my hand
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   28 piekpositie
  •   45 punten
  •   2010

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-08-1958
Land   Verenigde Staten

Zanger, tekstdichter, danser en entertainer, geboren op 29 augustus 1958 in Gary, Indiana. Hij is de zevende zoon van Joe en Katherine Jackson.In het begin van de jaren zestig treden Tito, Jermaine en Jackie op onder de naam The Jackson Family. Rond 1964 voegen Michael en Marlon zich bij het trio en de naam wordt omgedoopt in The Jackson 5.In 1978 is Michael te zien als vogelverschrikker in de filmmusical The Wiz. In 1985 schrijft hij samen met Lionel Richie We Are The World voor USA for Africa, een benefietsingle voor de noodlijdende bevolking van Ethiopië.In 1988 wordt zijn autobiografie Moonwalk (genoemd naar zijn karakteristieke danspasje) verfilmd. Op 20 maart 1991 tekent hij met Sony Software een contract ter waarde van 1 miljard dollar.Getrouwd met Lisa Marie Presley (1994-96), dochter van Elvis Presley, en verpleegster Debbie Rowe (1996-98). The King of Pop overlijdt op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd in zijn woning in Los Angeles aan een hartstilstand. Later blijkt uit een autopsierapport dat hij aan een overdosis van de pijnstiller Demerol is doodgegaan.De zanger scoort in 1983 zijn grootste hit in de Top 40 met Billie Jean. Die single verschijnt kort na zijn overlijden opnieuw in de Top 40. Vijf jaar na zijn dood verschijnt het album Xscape met daarop nog nooit uitgebracht materiaal. Op Love Never Felt So Good, het eerste nummer van het album, is ook Justin Timberlake te horen. Het wordt de vierde postume hit in de lijst en zijn 51e notering - een record, want geen andere soloartiest scoorde zo vaak een hit in de lijst.


Van Xscape verschijnt in augustus 2014 de track A Place With No Name. Het nummer is gebaseerd op A Horse With No Name, dat origineel een hit was voor de band America in 1972 en toen de elfde plaats wist te bereiken. Opvallend genoeg was het ook zijn zus Janet Jackson die in 2001 gebruikmaakte van werk van America. Zij gebruikte het nummer Ventura Highway, dat in 1972 in de Tipparade stond.

In juni van 2018 is Michael Jackson te horen op Don't Matter To Me, een van de 25 nummers op het vijfde studioalbum van Drake.
Eind maart 2023 brengt de Noorse dj Kyo een remix uit van de single Say, Say, Say dat Jackson samen met Paul McCartney uitbracht in 1983.Songtekst

his life don’t last forever (hold my hand)
So tell me what we’re waitin’ for (hold my hand)
Better off being together (hold my hand)
Than being miserable alone (hold my hand)

Cause I’ve been there before
And you’ve been there before
But together we can be alright
Cause when it gets dark and when it gets cold
We can just hold each other till we see the sunlight

So if you just hold my hand
Baby I promise that I’ll do all I can
Things will get better if you just hold my hand
Nothing can come in between us if you just hold, hold my, hold my, hold my hand

The nights are getting darker (hold my hand)
And there’s no peace inside (hold my hand)
So why make our lives harder (hold my hand)
By fighting love, tonight

Cause I’ve been there before
And you’ve been there before
But together we can be alright.
Cause when it gets dark and when it gets cold
We can just hold each other till we see the sunlight

So if you just hold my hand
Baby I promise that I’ll do all I can
Things will get better if you just hold my hand
Nothing can come in between us
If you just hold my hand

Songinformatie

Het nummer werd opgenomen in 2007 en een jaar later lekte het nummer uit op het internet. Op 15 november 2007 werd het nummer uitgebracht als de eerste single van het album "Michael", dat iets later verscheen. Na één dag was het nummer op YouTube al meer dan 500.000 keer bekeken. De cover van de single verscheen op 15 november 2010. Op de cd-hoes staan twee personen die elkaars hand vast nemen en zo de letter M van Michael vormen. Er is geen spoor van Michaels lichaam of hoofd te bekennen. "Hold My Hand" was de eerste single van het album Michael.

Trivia

In 2007 wordt Akon door Michael uitgenodigd voor het opnemen van nummers van het album "Thriller 25". Akon heeft een idee voor een nummer getiteld "Hold My Hand". "Hold My Hand" is ook verschenen op een cd van Akon.
ArtiestMichael Jackson,
Akon
 A-kant
Titel Hold my hand
Lengte 03'32
Componist(en) Aliaune Thiam & Giorgio Tuinfort & Claude Kelly
Producer(s) Michael Jackson & Akon & Giorgio Tuinfort
 B-kant
Titel Hold My Hand (Vocals & Orchestra)
Lengte 03'45
Componist(en) Aliaune Thiam & Giorgio Tuinfort & Claude Kelly
Producer(s) Michael Jackson & Akon & Giorgio Tuinfort
 
Platenlabel Epic
Catalogusnr 88697 83403 2
Hoogste positie UK 10
Hoogste positie US 39
Album Michael


Positieverloop