Coverafbeelding Michael Jackson - One Day In Your Life
  • Statistieken
  •   12 weken
  •   1 piekpositie
  •   375 punten
  •   1981

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-08-1958
Land   Verenigde Staten

Zanger, tekstdichter, danser en entertainer, geboren op 29 augustus 1958 in Gary, Indiana. Hij is de zevende zoon van Joe en Katherine Jackson.In het begin van de jaren zestig treden Tito, Jermaine en Jackie op onder de naam The Jackson Family. Rond 1964 voegen Michael en Marlon zich bij het trio en de naam wordt omgedoopt in The Jackson 5.In 1978 is Michael te zien als vogelverschrikker in de filmmusical The Wiz. In 1985 schrijft hij samen met Lionel Richie We Are The World voor USA for Africa, een benefietsingle voor de noodlijdende bevolking van Ethiopië.In 1988 wordt zijn autobiografie Moonwalk (genoemd naar zijn karakteristieke danspasje) verfilmd. Op 20 maart 1991 tekent hij met Sony Software een contract ter waarde van 1 miljard dollar.Getrouwd met Lisa Marie Presley (1994-96), dochter van Elvis Presley, en verpleegster Debbie Rowe (1996-98). The King of Pop overlijdt op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd in zijn woning in Los Angeles aan een hartstilstand. Later blijkt uit een autopsierapport dat hij aan een overdosis van de pijnstiller Demerol is doodgegaan.De zanger scoort in 1983 zijn grootste hit in de Top 40 met Billie Jean. Die single verschijnt kort na zijn overlijden opnieuw in de Top 40. Vijf jaar na zijn dood verschijnt het album Xscape met daarop nog nooit uitgebracht materiaal. Op Love Never Felt So Good, het eerste nummer van het album, is ook Justin Timberlake te horen. Het wordt de vierde postume hit in de lijst en zijn 51e notering - een record, want geen andere soloartiest scoorde zo vaak een hit in de lijst.


Van Xscape verschijnt in augustus 2014 de track A Place With No Name. Het nummer is gebaseerd op A Horse With No Name, dat origineel een hit was voor de band America in 1972 en toen de elfde plaats wist te bereiken. Opvallend genoeg was het ook zijn zus Janet Jackson die in 2001 gebruikmaakte van werk van America. Zij gebruikte het nummer Ventura Highway, dat in 1972 in de Tipparade stond.

In juni van 2018 is Michael Jackson te horen op Don't Matter To Me, een van de 25 nummers op het vijfde studioalbum van Drake.
Eind maart 2023 brengt de Noorse dj Kyo een remix uit van de single Say, Say, Say dat Jackson samen met Paul McCartney uitbracht in 1983.Songtekst

One day in your life
You'll remember a place
Someone touching your face
You'll come back and you'll look around, you'll...

One day in your life
You'll remember the love you found here
You'll remember me somehow
Though you don't need me now
I will stay in your heart
And when things fall apart
You'll remember one day...

One day in your life
When you find that you're always waiting
For a love we used to share
Just call my name, and I'll be there

You'll remember me somehow
Though you don't need me now
I will stay in your heart
And when things fall apart
You'll remember one day...

One day in your life
When you find that you're always lonely
For a love we used to share
Just call my name, and I'll be there

Songinformatie

Het nummer dateert uit 1975 en werd in de Top 40 pas in 1981 een nummer 1-hit. De oude platenmaatschappij van Michael, Motown, bracht het nummer opnieuw uit n.a.v. het succes van de ballad "She's out of my life". Op die manier kom Motown nog een graantje meepikken van het nieuwe succes van Michael. Motown bracht ook de single "We're almost there" opnieuw uit, echter deze single kwam niet verder dan de Tipparade.

Trivia

Het nummer werd door Gloria Estefan gecoverd in een Spaanstalige versie getiteld 'No Me Olvidaras".
ArtiestMichael Jackson
 A-kant
Titel One Day In Your Life
Lengte 4:12
Componist(en) Sam Brown III, Renée Armand
Producer(s) Sam Brown III
 B-kant
Titel Dear Michael
Lengte 2:32
Componist(en) Hal Davis, Elliot Willensky
Producer(s) James Carmichael, Hal Davis
 
Platenlabel Motown
Catalogusnr 101521
Hoogste positie UK 1
Hoogste positie US 55
Album The Best Of Michael Jackson (the Motown Years)


Positieverloop