Coverafbeelding Michael Jackson - Remember The Time
  • Statistieken
  •   9 weken
  •   3 piekpositie
  •   232 punten
  •   1992

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-08-1958
Land   Verenigde Staten

Zanger, tekstdichter, danser en entertainer, geboren op 29 augustus 1958 in Gary, Indiana. Hij is de zevende zoon van Joe en Katherine Jackson.In het begin van de jaren zestig treden Tito, Jermaine en Jackie op onder de naam The Jackson Family. Rond 1964 voegen Michael en Marlon zich bij het trio en de naam wordt omgedoopt in The Jackson 5.In 1978 is Michael te zien als vogelverschrikker in de filmmusical The Wiz. In 1985 schrijft hij samen met Lionel Richie We Are The World voor USA for Africa, een benefietsingle voor de noodlijdende bevolking van Ethiopië.In 1988 wordt zijn autobiografie Moonwalk (genoemd naar zijn karakteristieke danspasje) verfilmd. Op 20 maart 1991 tekent hij met Sony Software een contract ter waarde van 1 miljard dollar.Getrouwd met Lisa Marie Presley (1994-96), dochter van Elvis Presley, en verpleegster Debbie Rowe (1996-98). The King of Pop overlijdt op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd in zijn woning in Los Angeles aan een hartstilstand. Later blijkt uit een autopsierapport dat hij aan een overdosis van de pijnstiller Demerol is doodgegaan.De zanger scoort in 1983 zijn grootste hit in de Top 40 met Billie Jean. Die single verschijnt kort na zijn overlijden opnieuw in de Top 40. Vijf jaar na zijn dood verschijnt het album Xscape met daarop nog nooit uitgebracht materiaal. Op Love Never Felt So Good, het eerste nummer van het album, is ook Justin Timberlake te horen. Het wordt de vierde postume hit in de lijst en zijn 51e notering - een record, want geen andere soloartiest scoorde zo vaak een hit in de lijst.


Van Xscape verschijnt in augustus 2014 de track A Place With No Name. Het nummer is gebaseerd op A Horse With No Name, dat origineel een hit was voor de band America in 1972 en toen de elfde plaats wist te bereiken. Opvallend genoeg was het ook zijn zus Janet Jackson die in 2001 gebruikmaakte van werk van America. Zij gebruikte het nummer Ventura Highway, dat in 1972 in de Tipparade stond.

In juni van 2018 is Michael Jackson te horen op Don't Matter To Me, een van de 25 nummers op het vijfde studioalbum van Drake.
Eind maart 2023 brengt de Noorse dj Kyo een remix uit van de single Say, Say, Say dat Jackson samen met Paul McCartney uitbracht in 1983.Songtekst

Do you remember
When we fell in love
We were young
And innocent then
Do you remember
How it all began
It just seemed like heaven
So why did it end?

Do you remember
Back in the fall
We'd be together
All day long
Do you remember
Us holding hands
In eachother's eyes
We'd stare
(Tell me)

Chorus:
Do you remember the time
When we fell in love
Do you remember the time
When we first met
Do you remember the time
When we fell in love
Do you remember the time

Do you remember
How we used to talk
(Ya know)
We'd stay on the phone
At night 'til dawn
Do you remember
All the things we said like
I love you so
I'll never let you go

Songinformatie

Trivia

De b- kant is een cover van: The Beatles - Come Together (1969). Net als bij sommige eerdere nummers, is de videoclip van "Remember The Time" ingewikkeld geweest bij het maken. De clip is opgenomen in het Oude Egypte, er kwamen veel visuele effecten aan te pas, en het bevat een optreden van onder anderen Eddie Murphy en Magic Johnson.
ArtiestMichael Jackson
 A-kant
Titel Remember The Time
Lengte 04'00
Componist(en) Michael Jackson & Teddy Riley & Bernard Belle
Producer(s) Michael Jackson & Teddy Riley
 B-kant
Titel Come Together
Lengte 05'27
Componist(en) John Lennon & Paul McCartney
Producer(s) Michael Jackson
 
Platenlabel Epic
Catalogusnr 657774 7
Hoogste positie UK 3
Hoogste positie US 3
Album Dangerous


Positieverloop