Coverafbeelding Michael Jackson - Will You Be There
  • Statistieken
  •   14 weken
  •   3 piekpositie
  •   391 punten
  •   1993

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-08-1958
Land   Verenigde Staten

Zanger, tekstdichter, danser en entertainer, geboren op 29 augustus 1958 in Gary, Indiana. Hij is de zevende zoon van Joe en Katherine Jackson.In het begin van de jaren zestig treden Tito, Jermaine en Jackie op onder de naam The Jackson Family. Rond 1964 voegen Michael en Marlon zich bij het trio en de naam wordt omgedoopt in The Jackson 5.In 1978 is Michael te zien als vogelverschrikker in de filmmusical The Wiz. In 1985 schrijft hij samen met Lionel Richie We Are The World voor USA for Africa, een benefietsingle voor de noodlijdende bevolking van Ethiopië.In 1988 wordt zijn autobiografie Moonwalk (genoemd naar zijn karakteristieke danspasje) verfilmd. Op 20 maart 1991 tekent hij met Sony Software een contract ter waarde van 1 miljard dollar.Getrouwd met Lisa Marie Presley (1994-96), dochter van Elvis Presley, en verpleegster Debbie Rowe (1996-98). The King of Pop overlijdt op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd in zijn woning in Los Angeles aan een hartstilstand. Later blijkt uit een autopsierapport dat hij aan een overdosis van de pijnstiller Demerol is doodgegaan.De zanger scoort in 1983 zijn grootste hit in de Top 40 met Billie Jean. Die single verschijnt kort na zijn overlijden opnieuw in de Top 40. Vijf jaar na zijn dood verschijnt het album Xscape met daarop nog nooit uitgebracht materiaal. Op Love Never Felt So Good, het eerste nummer van het album, is ook Justin Timberlake te horen. Het wordt de vierde postume hit in de lijst en zijn 51e notering - een record, want geen andere soloartiest scoorde zo vaak een hit in de lijst.


Van Xscape verschijnt in augustus 2014 de track A Place With No Name. Het nummer is gebaseerd op A Horse With No Name, dat origineel een hit was voor de band America in 1972 en toen de elfde plaats wist te bereiken. Opvallend genoeg was het ook zijn zus Janet Jackson die in 2001 gebruikmaakte van werk van America. Zij gebruikte het nummer Ventura Highway, dat in 1972 in de Tipparade stond.

In juni van 2018 is Michael Jackson te horen op Don't Matter To Me, een van de 25 nummers op het vijfde studioalbum van Drake.
Eind maart 2023 brengt de Noorse dj Kyo een remix uit van de single Say, Say, Say dat Jackson samen met Paul McCartney uitbracht in 1983.Songtekst

Hold Me
Like The River Jordan
And I Will Then Say To Thee
You Are My Friend

Carry Me
Like You Are My Brother
Love Me Like A Mother
Will You Be There?

Weary
Tell Me Will You Hold Me
When Wrong, Will You Scold Me
When Lost Will You Find Me?

But They Told Me
A Man Should Be Faithful
And Walk When Not Able
And Fight Till The End
But I'm Only Human

Everyone's Taking Control Of Me
Seems That The World's
Got A Role For Me
I'm So Confused
Will You Show To Me
You'll Be There For Me
And Care Enough To Bear Me

(Hold Me)
(Lay Your Head Lowly)
(Softly Then Boldly)
(Carry Me There)

(Lead Me)
(Love Me And Feed Me)
(Kiss Me And Free Me)
(I Will Feel Blessed)

(Carry)
(Carry Me Boldly)
(Lift Me Up Slowly)
(Carry Me There)

(Save Me)
(Heal Me And Bathe Me)
(Softly You Say To Me)
(I Will Be There)

(Lift Me)
(Lift Me Up Slowly)
(Carry Me Boldly)
(Show Me You Care)

(Hold Me)
(Lay Your Head Lowly)
(Softly Then Boldly)
(Carry Me There)

(Need Me)
(Love Me And Feed Me)
(Kiss Me And Free Me)
(I Will Feel Blessed)

[Spoken]
In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?
In My Trials
And My Tribulations
Through Our Doubts
And Frustrations
In My Violence
In My Turbulence
Through My Fear
And My Confessions
In My Anguish And My Pain
Through My Joy And My Sorrow
In The Promise Of Another Tomorrow
I'll Never Let You Part
For You're Always In My Heart.

Songinformatie

"Will You Be There" was de achtste single van zijn album "Dangerous". Het nummer verscheen ook op de soundtrack van de film Free Willy. Het nummer begint met een deel van Symphony No. 9 van Beethoven, in d mineur, uitgevoerd door het Cleveland Orkest. De tekst gaat over de drang om te overleven, maar in de context van Michael Jackson, gaat het misschien over het focussen op faam en de last die dat meebrengt. Fans vinden het één van zijn meest complexe nummers, en de critici speculeren veel over zijn echte betekenis.

Trivia

De videoclip van het nummer is een mix van beelden uit Free Willy, de Dangerous World Tour en een optreden van Michael Jackson tijdens MTV's 10th anniversary show uit 1991. Will You Be There won de MTV Movie Award voor beste filmmuziek in 1994. Michael Jackson werd aangeklaagd door de Italiaanse zanger Albano Carrisi (van Al Bano & Romina Power), die verklaarde dat "Will You Be There" plagiaat was. Het nummer zou hetzelfde zijn als zijn nummer "I cigni di Balaka". Italiaanse rechters vonden dat de twee nummer weliswaar op elkaar leken, maar dat dit als oorzaak had dat ze allebei geïnspireerd zijn door traditionele Indiase muziek. Michael werd van plagiaat vrjgesproken.
ArtiestMichael Jackson
 A-kant
Titel Will You Be There
Lengte 05'22
Componist(en) Michael Jackson
Producer(s) Michael Jackson
 B-kant
Titel Girlfriend
Lengte 03'04
Componist(en) Michael Jackson
Producer(s) Michael Jackson
 
Platenlabel Epic
Catalogusnr 659222 7
Hoogste positie UK 9
Hoogste positie US 7
Album Dangerous


Positieverloop