Coverafbeelding Miley Cyrus - Jaded
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   2023

Artiestinformatie

Geboortedatum   23-12-1992
Land   Verenigde Staten

Destiny Hope Cyrus, dochter van de countryzanger Billy Ray Cyrus, begint haar loopbaan als actrice met kleine rollen in tv-series en een bijrol in de film Big Fish. In 2006 komt alles in een enorme stroomversnelling als ze de ster van de Disney-serie Hannah Montana wordt. Binnen een jaar is het debuutalbum Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus een feit.

In 2008 verschijnt het album Breakout, waarvan de single 7 Things haar eerste notering in de Tipparade wordt. Haar derde album, Can’t Be Tamed, levert Cyrus in ons land ook een notering in de albumhitlijst op. Het zou het laatste album zijn dat ze voor Disney maakte.

Samen met Pharrell Williams werkte ze aan haar vierde studioalbum Bangerz, dat in 2013 verscheen. Op het album staan verschillende samenwerkingen, waaronder met Big Sean, Nelly en Britney Spears.De zangeres laat zich van een andere kant horen en ook zien, want de videoclip bij Wrecking Ball, waarin de zangeres naakt op een sloopkogel zit, baart opzien. Het nummer bereikt tot twee keer toe de eerste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100. In ons land is het nummer haar debuut in de Top 40 en bereikt ze de elfde positie. In 2014 waagt de zangeres opnieuw een poging een hit te scoren, dan met 4x4 (waarop ook Nelly te horen is).

In het voorjaar van 2017 deelt Miley Cyrus mee dat ze in een nieuwe fase van haar leven terecht is gekomen. De relatie met Liam Hemsworth, die ze een tijd lang onderbrak, bloeit ondertussen weer op. Ook deelt ze mee van de jointjes en de alcohol af te willen blijven. Haar nieuwe single krijgt dan weer wel een drankmerk mee: Malibu, dat de eerste track is van haar album Younger Now. De titeltrack van dat album, dat eind september verschijnt, wordt haar volgende single. Miley Cyrus kondigt in december haar rentree aan via Nothing Breaks Like A Heart, de single met Mark Ronson waar ze voor de tweede keer een Alarmschijf mee weet te scoren.

Op 31 mei 2019 verschijnt de EP She's Coming met daarop de single Mother's Daughter als een van de zes tracks. Die EP laat ze in augustus al weer achter zich als Slide Away haar volgende single wordt. Nog geen maand later verschijnt de titeltrack van de film Charlie's Angels die in november in de bioscopen gaat draaien. Miley maakte dat nummer samen met Lana Del Rey en Ariana Grande. In augustus 2020 komt ze weer met een solosingle, Midnight Sky. Dat is de eerste track van haar zevende album Plastic Hearts. Op dat album komen duetten met 80's-iconen Billy Idol (Night Crawling), Joan Jett (Bad Karma) en Dua Lipa (Prisoner).

De single Angels Like You is alweer de derde single wat afkomstig is van haar hit-album Plastic Hearts. In maart 2021 is Cyrus vertrokken bij RCA en tekende ze bij Columbia Records, een zusterlabel van RCA onder de paraplu van Sony Music. De Amerikaanse band Metallica komt in september 2021 met een bijzondere versie van hun hit album The Black Album. Het album zal volledig gevuld zijn met Metallica-covers, waaraan maar liefst 53 artiesten hebben gewerkt. Miley is er daar ook één van. Zij heeft samen met Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo en Chad Smith het nummer Nothing Else Matters onder handen genomen. In januari 2023 brengt ze de single Flowers uit, daarmee scoort ze haar eerste nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. In maart 2023 brengt ze haar achtste studioalbum genaamd Endless Summer Vacation uit. Tegelijkertijd brengt ze de tweede single van het album genaamd River uit. Een maand later volgt de single Jaded.


Songtekst

I don't wanna call and talk too long
I know it was wrong, but never said I was sorry
Now I've had time to think it over
We're much older and the bone's too big to bury

Isn't it a shame that it ended like that
Said goodbye forever, but you never unpacked
We went to hell but we never came back

I'm sorry that you're jaded
I could have taken you places
You're lonely now and I hate it
I'm sorry that you're jaded

You're not even willing to look up at your part
You just jump in your car
And head down to the bar till you're blurry
Don't know when to stop, so you take it too far
I don't know where you are
And I'm left in the dark till I'm worried
And it hurts me

And it's a fucking shame that it ended like that
You broke your own heart, but you'd never say that
We went to hell but, we never came back

I'm sorry that you're jaded
I could have taken you places
You're lonely now and I hate it
I'm sorry that you're jaded

I won't lie, it
Won't be easy
When somebody new's on your body
I'll change my number
But keep your t-shirt
I don't mind it's torn up and faded

I'm sorry that you're jaded
I could have taken you places
You're lonely now and I hate it
I'm sorry that you're jaded

I'm sorry that you're jaded

Songinformatie

ArtiestMiley Cyrus
Titel Jaded
Lengte 3:05
Componist(en) Miley Cyrus · Greg Kurstin · Sarah Aarons
Producer(s) Greg Kurstin
Engineer(s) Greg Kurstin, Julian Burg, Matt Tuggle
Mixage Mark "Spike" Stent / Assistant Mixing Engineer: Matt Wolach
Platenlabel Columbia
Catalogusnr digitale albumtrack
Releasedatum 10-03-2023
Album Endless Summer Vacation


Positieverloop