Amanda Lear-hit herontdekt dankzij parfumreclame

- Nieuws

 Amanda Lear
Amanda Lear-hit herontdekt dankzij parfumreclame

Sinds een paar dagen is er een nieuwe reclame van Coco Mademoiselle, het bekende damesparfum van Chanel, op televisie. Dankzij deze reclame maken veel jonge mensen voor het eerst kennis met de muziek van Amanda Lear.

In de commercial, die sinds het begin van deze maand op tv te zien is, is het nummer Follow Me te horen. Met dit nummer maakte Amanda Lear in de zomer van 1978 haar Top 40-debuut. Het nummer bereikte de tweede plaats in de Top 40. Het werd van de eerste plaats gehouden door You're The Greatest Lover van Luv'. Het nummer was destijds in verschillende Europese landen een hit, maar lang niet overal. In Engeland en Amerika heeft haar muziek nooit in de hitlijsten gestaan.

Rond Amanda Lear hing en hangt een zweem van mysterie. Over haar vroege jeugd is weinig bekend. Omdat ze een nogal lage stem heeft, werd aan het begin van haar carrière gedacht dat ze een man was. Met die geruchten maakte ze in 1977 korte metten door naakt te poseren in het blad Playboy. Er gaan nog wel steeds theorieën rond dat Amanda transgender is en als jongetje werd geboren. Zelf ontkent ze die geruchten en zegt ze dat er in het begin van haar carrière bewust mysterieus werd gedaan over haar genderidentiteit. Zo werd ze een interessant onderwerp voor de media.

De nieuwe reclame van Coco Mademoiselle is sinds een paar dagen op televisie. De hoofdrol in de clip wordt gespeeld door de Oegandese-Canadese actrice Whitney Peak, die vooral bekend is van de serie Gossip Girl. Peak neemt daarmee de plaats in van Keira Knightley, die vanaf 2007 het gezicht was van Coco Mademoiselle. De commercial werd geregisseerd door Joseph Kosinski, die we ook kennen als de regisseur van Top Gun: Maverick. Je ziet hem hieronder.

Amanda Lear is heel blij dat haar oude hit nu weer in de belangstelling staat. "Dankzij de tv-reclame voor Coco Mademoiselle van Chanel is Amanda's Follow Me momenteel een van de meest gedownloade tracks," schrijft de zangeres zelf op haar Facebookpagina. Daarbij schrijft ze dat ze in Nederland in de top 20 van iTunes staat. Inmiddels is ze daarin wel wat gezakt, maar Follow Me staat wel nog steeds in de top 50. Ook in de wereldwijde hitlijst van Shazam staat Amanda in de top 50 en zelf schrijft ze dat haar streams 'dramatisch' aan het toenemen zijn.