Amy Grant stelt optredens uit na fietsongeluk

- Nieuws

 Amy Grant
Amy Grant stelt optredens uit na fietsongeluk

Amy Grant moet op doktersadvies enkele Amerikaanse optredens uitstellen. Deze week raakte ze geblesseerd tijdens een fietsongeluk.

Afgelopen woensdag is Amy Grant in Nashville naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze snij- en schaafwonden had opgelopen bij een val van haar fiets. De oorzaak was een kuil in de weg. Ondanks dat ze een fietshelm droeg was een medische behandeling toch noodzakelijk. Inmiddels is de 61-jarige zangeres thuis om te herstellen van haar ongeluk.

Omdat de dokters haar rust hebben voorgeschreven, heeft Amy vier optredens moeten uitstellen die gepland stonden in de tweede helft van augustus. Het gaat om drie optredens in Tennessee en eentje in North Carolina. Deze optredens zullen worden ingehaald in april en juni 2023.

Amy's echtgenoot, countryzanger Vince Gill, heeft ook enkele optredens afgezegd. Zoals het er nu naar uitziet, zal hij op 4 augustus weer op het podium staan. Het eerstvolgende optreden van Amy Grant vindt als alles goed gaat plaats op 15 september.

Amy Grant scoorde in 1991 een klein hitje met Baby Baby. In eigen land bereikte ze met die nummer de eerste plaats in de Billboard Hot 100. De laatste 25 jaar heeft ze geen mainstreamhits meer gescoord, maar ze is nog altijd populair in de christelijke popmuziek, het genre waarmee ze aanvankelijk in de jaren 70 doorbrak.