Auto stopt niet voor Paul McCartney op Abbey Road-zebrapad

- Nieuws

 Paul McCartney The Beatles
Auto stopt niet voor Paul McCartney op Abbey Road-zebrapad

Tijdens een poging om zijn pose op het legendarische Beatlealbum Abbey Road te imiteren, is Paul McCartney bijna aangereden door een auto.

Het incident gebeurde al een tijdje geleden tijdens de opname van de film If These Walls Could Talk. Dat is een documentaire op de legendarische Abbey Road Studios in Londen, waar door de jaren heen talloze muzikale grootheden materiaal hebben opgenomen. The Beatles vernoemden hun album Abbey Road uit 1969 - met de beroemde zebrapadhoes - zelfs naar de straat waarin deze studio te vinden was. De studio heette toen nog officieel de EMI Studios en kreeg pas in 1976 de naam Abbey Road Studios.

De documentaire, die sinds begin deze maand op Disney+ staat, is gemaakt door Mary McCartney, de dochter van Paul McCartney. Uiteraard heeft Paul ook zijn medewerking aan deze film verleend. Bij het verlaten van de studio besloten vader en dochter om nog even een beeld te schieten van Paul die het zebrapad voor de studio oversteekt. Terwijl hij stil blijft staan, komt er een auto op hem af die duidelijk niet van plan is om voor de ex-Beatle te stoppen. Daarom moet hij snel weer doorlopen. Het grappige voorval is gefilmd en werd onlangs gedeeld via het Twitterkanaal van Abbey Road Studios, ter promotie van de nieuwe documentaire.

Het Abbey Road-zebrapad is door de jaren heen uitgegroeid tot een waar pelgrimsoord voor Beatlefans. Veel fans blijven stilstaan op de zebrapad om zich op dezelfde manier als The Beatles in 1969 te laten fotograferen. Veel automobilisten en taxi- en buschauffeurs ergeren zich aan deze gewoonte, omdat ze overdreven vaak bij dit zebrapad moeten stoppen. Wellicht had de automobilist uit het filmpje ook de buik vol van dit soort fans en had hij niet gezien dat het Paul McCartney was die hij bijna omver reed.