Avicii geëerd met Google Doodle

- Nieuws

 Avicii
Avicii geëerd met Google Doodle

Vandaag is het 32 jaar geleden dat Tim Bergling, alias Avicii, werd geboren. Google eert hem met een speciale Google Doodle

Als je naar de homepagina van Google gaat, zie je daar vandaag in plaats van het logo een tekening van Avicii. Als je op de tekening klikt, start er een animatiefilmpje met het nummer Wake Me Up! op de achtergrond. Dit heet een Google Doodle. Je ziet ze met enige regelmaat voorbijkomen tijdens feestdagen, maar ook op geboortedagen van beroemde en belangrijke personen. Vandaag krijgt de 3½ jaar geleden overleden dj Avicii deze eer.

De Avicii-Doodle en het filmpje zijn gemaakt door Alyssa Winans.Voor het filmpje heeft zij zich gebaseerd op filmbeelden uit documentaire Avicii: True Stories en videoclips waarin de dj in zijn element was. Klas Bergling, de vader van Avicii, heeft gereageerd op de Doodle: "De Doodle is fantastisch, mijn familie en ik voelen ons vereerd en Tim zou erg trots zijn geweest en het prachtig gevonden hebben. Het is een vriendelijk en warm verhaal van een jongeman die zijn droom om dj te worden vervult, dat ons tegelijkertijd vertelt dat onze levenswandel niet altijd gemakkelijk is ondanks beroemdheid en succes."

Avicii is niet de eerst Top 40-artiest die geëerd wordt met een Google Doodle. Onder meer Ray Charles, Luciano Pavarotti, Michael Jackson, John Lennon, Freddie Mercury, Miriam Makeba en B.B. King gingen hem voor.