Bassist Keith Allison (79) van Paul Revere & The Raiders overleden

- Nieuws

 Paul Revere & The Raiders
Bassist Keith Allison (79) van Paul Revere & The Raiders overleden

Woensdagavond is Keith Allison overleden. Als bassist van de Amerikaanse rockgroep Paul Revere & The Raiders scoorde hij in 1969 een hit met het nummer Let Me.

Het overlijden werd op de Facebookpagina's van van Keith Allison en Paul Revere & The Raiders bekendgemaakt door zijn Keiths manager: "Met grote droefheid laat ik weten dat is Keith Allison is overleden. Hier in de Raider-familie zijn we er allemaal kapot van. Keith zal altijd een Raider blijven. Onze liefde gaat uit naar Keiths echtgenote Tina, zoon Ryeland, dochters Allison en Brenda, en alle kleinkinderen. Keith was een vriend van ons allemaal, en iedereen hield van Keith. Zijn aanwezigheid zal zeer gemist worden."

Keith Allison werd op 26 augustus 1942 geboren als Sydney Keith Allison in het dorpje Coleman in Texas, waarna hij opgroeide in San Antonio. Als tiener speelde hij in verschillende bandjes. Midden jaren 60 speelde hij zelfs eventjes samen met zijn neef Jerry Allison in The Crickets, de voormalige begeleidingsband van de inmiddels overleden Buddy Holly.

Keith werd pas echt bekend nadat hij in augustus 1968 bassist Charlie Coe verving in Paul Revere & The Raiders. Die groep had in 1966 en 1967 vier top 10-hits gescoord in de Amerikaanse Billboard Hot 100, maar was in Europa nog onbekend. Dat veranderde in mei en juni 1969, toen de groep een korte Europese tournee maakte als voorprogramma van The Beach Boys. Op 1 juni trad de groep op in De Doelen in Rotterdam en het Concertgebouw in Amsterdam. De groep bestond naast Keith op dat moment uit toetsenist Paul Revere, zanger Mark Lindsay, gitarist Freddy Weller en drummer Joe Correro. Een week na dit optreden maakte de groep zijn Top 40-debuut met Let Me, dat later die maand de 12e plaats in de Top 40 bereikte.

In Nederland bleef het bij die ene Top 40-hit. De opvolger We Gotta All Get Together kwam niet verder dan de Tipparade. In Amerika moest het grootste succes echter nog komen. Dat gebeurde in de zomer van 1971. Toen scoorde de groep, inmiddels onder de verkorte naam The Raiders, een nummer 1-hit met Indian Reservation (The Lament Of The Cherokee Reservation Indian). Dat nummer was een halfjaar eerder in de uitvoering van Don Fardon een klein hitje geworden in Nederland.

In april 1975 verliet Keith Allison The Raiders en werd hij vervangen door Ron Foos. Nadien werkte hij als sessiemuzikant mee aan albums van andere artiesten. Zo speelde hij in 1978 onder een pseudoniem gitaar op het album Bad Boy van Ringo Starr. Naast zijn muzikale activiteiten heeft Keith ook verschillende keren geacteerd. Hij speelde onder meer rolletjes in de series Blossom, 7th Heaven en in de film Gods And Generals.

Een woordvoerder van de familie heeft aan The Hollywood Reporter bekendgemaakt dat Keith Allison een natuurlijke dood is gestorven. De muzikant laat naast zijn echtgenote Tina drie kinderen, acht kleinkinderen en zes achterkleinkinderen achter. Hij is 79 jaar geworden.