Björk werkt aan nieuw album

- Nieuws

 Björk
Björk werkt aan nieuw album

Als het aan Björk ligt hoeven we niet lang meer te wachten op haar nieuwe album. Als alles goed gaat, verschijnt het deze zomer.

Woensdag hervat Björk in Los Angeles na ruim twee jaar haar Cornucopia-tournee. Deze tournee ter promotie van het album Utopia uit 2017 lag al die tijd stil vanwege de coronamaatregelen. In de lokale krant LA Weekly vertelt ze over de hervatting van haar tournee en doet ze ook een onthulling over haar aanstaande album.

De 56-jarige zangeres heeft niet stilgezeten tijdens de pandemie. Afgelopen herfst gaf ze in IJsland vier intieme unplugged-optredens met leden van het Icelandic Symphony Orchestra. Daarnaast had ze volop tijd om aan een nieuw album te werken. "Ik ben nu aan het afronden," zegt Björk over haar nieuwe album, "en het verschijnt waarschijnlijk deze zomer. Het is altijd heel moeilijk voor mij om het album te omschrijven als ik er nog mee bezig ben. Pas over een paar maanden kan ik in de spiegel kijken en doen alsof er altijd een logische structuur is geweest." In een eerder interview had Björk ook al gezegd dat het album rond de zomer van 2022 af zou zijn. Toen sprak ze echter nog van een ruwe schatting.

Hoe het nieuwe album van Björk gaat heten, is nog niet bekend. In ieder geval wordt het haar eerste studioalbum sinds Utopia uit 2017 en haar tiende studioalbum in totaal. Rond de jaarwisseling van 1996 stond de IJslandse zangeres voor het laatste in de Top 40. Ze scoorde toen een bescheiden hit met de jazzcover It's Oh So Quiet van haar tweede album Post.