Ciara raast over Nederland

- Nieuws

 Ciara
Ciara

De storm Ciara raast over Nederland. Ook de Top 40 heeft in het verleden last gehad van Ciara. Al hebben we het dan over zangeres Ciara Harris en is 'last gehad van' niet zo'n goede bewoording. Je checkt de vier grootste hits van Ciara in de Top 40.

4. GOODIES (#28 in 2004)
Een demo van Goodies, die Ciara in 2004 maakt, komt onder de aandacht van Lil’ Jon. Die voelt aan alles dat het een regelrechte hit kan worden. Het resulteert dat najaar in haar debuutalbum, eveneens getiteld Goodies. Het album komt in de V.S. van niets op 3 in de albumlijst en wordt later drie keer platina. In november staat de titeltrack ook bij ons in de Top 40. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 wordt het een nummer 1-hit, net als in de UK. Bij ons komt het nummer niet verder dan 28.

3. LOVE SEX MAGIC (featuring Justin Timberlake, #26 in 2009) 
Maak je een track met een absolute superster, komt-ie niet boven nummer 25 uit. Het overkomt Ciara in 2009, als ze samenwerkt met Justin Timberlake. Love Sex Magic komt in ons land niet verder dan 26. Het is tekenent voor de loopbaan van Ciara, want in de Verenigde Staten en de UK wordt het wel weer een top 10-hit, net als in Frankrijk, Duitsland, Canada en Zweden. Nederland lijkt niet zo weg van haar werk...

2. 1, 2 STEP (featuring Missy Elliott, #18 in 2005)
De enige track van Ciara die in de zero's in de top 20 belandt, is het catchy 1, 2 Step. De zangeres maakt deze track met rapper Missy Elliott. Later in 2005 zijn de rollen omgekeerd, want dan helpt Ciara Missy op haar hit Lose Control. Dat nummer komt niet verder dan nummer 39. 1,2 Step lag overigens al een tijdje in de kast: de Amerikaanse nam het nummer twee jaar voor de release op met producer Jazze Pha. Hoewel MIssy Elliott te horen is op de track, namen de artiesten hun deel apart op in verschillende studio's.

1 TAKIN' BACK MY LOVE - Enrique Igleasias (feat. Ciara, #5 in 2009)
Met Takin' Back My Love zagen we Ciara niet alleen voor het laatst terug in de Top 40, ze scoorde er ook nog haar grootste hit mee. Dat is niet overal zo, want Enrique bracht de track uit met verschillende zangeressen. In Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Polen was het Sarah Conner die een moppie meezong, terwijl in de Franstalige landen de versie met de Franse Tyssem werd uitgebracht. RedOne, de hitproducer van dat moment, zat achter de knoppen bij de opname van de track.

Foto: YouTube