Cyndi Lauper krijgt eigen documentaire

- Nieuws

 Cyndi Lauper
Cyndi Lauper krijgt eigen documentaire

Er is een documentaire in de maak over het leven en de carrière van Cyndi Lauper. Dat meldt Sony Music deze week op zijn website.

De film zal worden uitgebracht onder de naam Let The Canary Sing. Die titel titel slaat op een uitspraak die de rechter gedaan zou hebben na een rechtszaak tussen Cyndi's oude band Blue Angel en hun manager Steve Massarsky. De rechter stelde de manager in het gelijk, maar zou daarna uitgeroepen hebben: "Let the canary sing!" Deze anekdote zal ongetwijfeld in de documentaire voorbijkomen.

De documentaire zal worden geregisseerd door Alison Ellwood. Zij maakte twee haar geleden ook al een film over The Go-Go's, de band waarmee Belinda Carlisle doorbrak. "Net als veel anderen ging ik er bij de doorbraak Cyndi Lauper begin jaren 80 van uit dat zij een van de vele jonge sterren was die dankzij MTV een snelle opmars naar wereldsucces maakte", zegt Ellwood. "Haar videoclips waren bont en wild en haar liedjes waaronder Girls Just Wanna Have Fun waren aanstekelijk. Maar het bleek dat haar verhaal zich kenmerkt door hard werken, harde klappen en een sterkte vastberadenheid."

Cyndi Lauper scoorde in de jaren 80 vijf Top 40-hits, waarvan er drie de top 10-bereikten. Wanneer de film in première zal gaan, is nog niet bekend.