David Bowie zat nog vol plannen

- Nieuws

 David Bowie
David Bowie zat nog vol plannen

Blackstar was voor David Bowie niet bedoeld als afscheidsalbum, ondanks dat het twee dagen voor zijn overlijden verscheen.

Volgens Donny McCaslin, die met de zanger werkte aan het album, wees Bowie het idee van een afscheidsalbum van de hand. “Er leeft zo’n verhaal dat Blackstar zijn afscheid is. Dat snap ik. Maar tegelijkertijd was hij zo creatief. Hij was echt van plan om nog meer te doen”, zo vertelt hij aan NME. Tijdens het werken aan het album, in november 2015, werd er zelfs nog gesproken over een serie van intieme liveshows.

“We spraken over het doen van een kleine repetitie, een soundcheck en natuurlijk zou alles te maken hebben met hoe hij zich op dat moment zou voelen.” Toen het onderwerp in december opnieuw ter sprake kwam wees hij het van de hand. “Hij werkte aan nieuwe muziek en wilde dat in januari gaan opnemen.”

Volgens producer Robert Fox was Bowie zeker op de hoogte van het feit dat er na Blackstar niks meer zou volgen. “Dat denk ik. Het was wel duidelijk dat er niks meer zou volgen als er geen wonder zou plaatsvinden.”

Afgelopen week werd ook de complete bibliotheek van nummers van David Bowie toegevoegd aan TikTok. Daarnaast is er ook een account van de zanger op de app verschenen in een samenwerking tussen de erven van de zanger, Sony en Warner. Daar zijn stukken van zijn videoclips te vinden.