Davina Michelle én Suzan & Freek in Vlaamse versie van Beste Zangers

- Nieuws

 Davina Michelle Suzan & Freek
Davina Michelle én Suzan & Freek in Vlaamse versie van Beste Zangers

Donderdagochtend heeft de Vlaamse televisiezender VTM de volledige line-up bekendgemaakt van Liefde Voor Muziek. Dat is de Belgische versie van Beste Zangers.

In Nederland zagen we nog maar twee keer een Vlaamse artiest in het populaire muziekprogramma, Milow in 2020 en Belle Perez in het huidige seizoen. Bij de zuiderburen is het al langer traditie om een Nederlander op de bank te hebben. Daar zagen we afgelopen jaren al Josje van K3, Gers Pardoel, Sharon Den Adel, Ilse DeLange en André Hazes voorbijkomen. Daarnaast was Jaap Reesema in 2020 regelmatig te zien als vaste vocalist van de deelnemende dj Regi. Twee Nederlanders in één seizoen is trouwens niet eens een unicum, want Josje en Gers waren in 2017 allebei in seizoen 3 te zien.

De twee Nederlandse deelnemers aan het komende seizoen zijn geen onbekenden bij onze zuiderburen. Davina Michelle scoorde daar net als in Nederland een nummer 1-hit met Hoe Het Danst en Suzan & Freek stonden inmiddels al met zeven hits in de Ultratop 50, waarvan Als Het Avond Is en Blauwe Dag de top 10 bereikten. De rest van het deelnemersveld bestaat uit Camille, Ozark Henry, Koen Buyse van Zornik, 2 Fabiola en Margriet Hermans. Die laatste haalde in 1991 bij ons de Tipparade met het mede door Stef Bos geschreven nummer Alle Mooie Mannen Zijn Zo Lelijk...

Liefde Voor Muziek is in Vlaanderen een stuk hitgevoeliger dan Beste Zangers bij ons. Sinds 2015 heeft het programma al meer dan 40 hits in de Ultratop 50 voortgebracht, waaronder drie nummer 1-hits. Het is dus niet ondenkbaar dat Davina en Suzan & Freek dankzij hun deelname nieuwe Vlaamse hits gaan scoren. In theorie zouden die liedjes ook bij ons de Top 40 kunnen bereiken, al is dat nog niet eerder voorgekomen met Liefde Voor Muziek-hits. Het is overigens niet onwaarschijnlijk dat een van de Vlaamse deelnemers straks het liedje Duurt Te Lang van Davina zal gaan zingen. Dat nummer werd in 2018 een hit dankzij Beste Zangers. In dit geval ontstaat de bijzondere situatie dat het nummer voor de tweede keer wordt doorgegeven aan een andere artiest, van Glen Faria naar Davina en van Davina naar ... wie weet.

We zullen wel nog even moeten wachten op welke nummers de twee Nederlandse topacts van elkaar zullen gaan vertolken. De opnames (in Marseille) moeten nog plaatsvinden en naar verwachting komt het achtste seizoen van Liefde Voor Muziek pas in het voorjaar van 2022 op de televisie. Helaas is het niet eenvoudig om de commerciële zender VTM vanuit Nederland te ontvangen, maar alle liedjes zullen ongetwijfeld op het YouTubekanaal van VTM terechtkomen.