Drie Nederlanders in Vlaamse versie van Beste Zangers

- Nieuws

 Stef Bos Jaap Reesema K3 Metejoor Günther Neefs
Drie Nederlanders in Vlaamse versie van Beste Zangers

Volgend jaar zullen er drie Nederlandse artiesten te zien zijn in het VTM-programma Liefde Voor Muziek. Twee van hen deden ook al eens mee aan de Nederlandse versie van het programma: Beste Zangers.

Dinsdag werd het deelnemersveld van het negende seizoen van Liefde Voor Muziek bekendgemaakt. Dat bestaat uit Stef Bos, Jaap Reesema, K3, Günther Neefs, Portland, Metejoor en Daan. Daarmee doen er net als in het vorige seizoen weer drie Nederlanders mee. Begin dit jaar waren dat Suzan & Freek en Davina Michelle. Dit jaar zijn de Nederlanders voor het eerst verdeeld over drie acts. Naast Stef Bos en Jaap Reesema gaat het om de Nederlandse K3-zangeres Julia Boschman.

Jaap Reesema - die dit jaar aan Beste Zangers meedoet en dankzij het programma een Top 40-hit te pakken heeft met Grijs - was in 2020 ook al te zien in Liefde Voor Muziek. Toen waren hij en zangeres OT als vaste vocalisten met deelnemer Regi Penxten mee naar Spanje gereisd. Als dj zong Regi natuurlijk niet zelf, dus die taak was voor Jaap en OT weggelegd. Dankzij Liefde Voor Muziek scoorden zij dat jaar een dikke nummer 1-hit met Kom Wat Dichterbij. Jaap heeft in Vlaanderen al meer hits gescoord dan in Nederland.

Stef Bos heeft ook al eens aan Beste Zangers meegedaan, maar nog niet aan Liefde Voor Muziek. En dat terwijl zijn carrière eigenlijk begon bij onze zuiderburen. Stef Bos scoorde zelf geen nieuwe hit dankzij Beste Zangers, maar Miss Montreal scoorde in 2020 wel de grootste hit uit haar carrière dankzij haar Stef Bos-cover Door De Wind, die in de oorspronkelijke uitvoering door Stefs toenmalige vriendin Ingeborg in 1989 namens België te horen was op het Eurovisiesongfestival.

Van de Belgische deelnemers hebben K3 en Metejoor ooit in de Nederlandse Top 40 gestaan. Günther Neefs haalde nooit de Top 40, maar wel de Tipparade. Dat deed hij in 1975 op 9-jarige leeftijd met het liedje Hé, Lieve Mensen, een samenwerking met zijn vader Louis Neefs en zijn oudere broer Ludwig. Als volwassen zanger heeft Günther ook verschillende hits gehad, maar in Nederland zijn die nauwelijks bekend geworden.

Het negende seizoen van Liefde Voor Muziek zal in het voorjaar van 2023 worden uitgezonden door de Vlaamse commerciële zender VTM. De meeste seizoenen hebben meerdere hits opgeleverd in de Vlaamse Ultratop 50. Naast Jaap zijn er al vijf Nederlandse acts geweest die in het verleden een of meerdere Vlaamse hits hebben gescoord dankzij het programma: Gers Pardoel, Josje Huisman, Ilse DeLange, André Hazes en Suzan & Freek.

(Foto: YouTube, VTM)