Eddie Vedder eert Joe Strummer met cover

- Nieuws

 Pearl Jam The Clash
Eddie Vedder eert Joe Strummer met cover

Pearl Jam-zanger Eddie Vedder heeft ter gelegenheid van de 70e geboortedag van Joe Strummer een cover uitgebracht van het nummer Long Shadow.

Long Shadow is een nummer van het album Streetcore. Dat is het laatste album dat Joe Strummer heeft opgenomen met zijn begeleidingsgroep The Mescaleros. Het album werd in oktober 2003 postuum uitgebracht. Joe Strummer overleed op 22 december 2002 op 50-jarige leeftijd aan een hartaanval. Hij was vooral bekend als zanger van The Clash en haalde als zodanig driemaal de Top 40.

Eddie Vedder heeft op YouTube een video gedeeld waarin hij dit nummer speelt. De Pearl Jam-zanger zingt het nummer op zijn gitaar bij een kampvuur. Aan het eind van de video zegt hij, terwijl hij de songtekst in het vuur gooit: "Ik denk gewoon dat wat Joe deed met The Mescaleros en die platen, die liedjes en die woorden, dat dat een heel gemeenschappelijk geluid is. De luisteraar heeft het gevoel dat hij deel kan uitmaken van die gemeenschap. Ik kan me zomaar voorstellen dat hij duizenden connecties heeft bewerkstelligd." Tot slot is een oude zwart-witfoto van Joe en Eddie te zien.

In september verschijnt Joe Strummer 002: The Mescaleros Years. Deze boxset bestaat uit 4 cd's of 7 lp's en bevat de laatste drie studioalbums die Joe Strummer met zijn begeleidingsband opnam, aangevuld met 15 zeldzame niet eerder uitgebrachte tracks. De boxset is de opvolger van Joe Strummer 001, die in 2018 verscheen.