Elton John had doodsangsten

- Nieuws

 Elton John

Het had niet veel gescheeld of Elton John was in 2017 overleden.

De zanger vertelde aan Daily Mail dat hij bij zijn behandeling tegen prostaatkanker werd getroffen door een infectie die hem op de rand van de dood bracht. In zijn biografie Me zal hij verder vertellen over de vondst die werd gedaan tijdens een routinecontrole in 2017. Daarop werd besloten om geen chemo toe te passen maar de volledige prostaat te verwijderen zodat de zanger niet tientallen keren naar het ziekenhuis zou moeten en de optredens gewoon door konden gaan.

“Ik was ongekend gelukkig hoewel ik moet zeggen dat ik me toen niet heel gelukkig kon voelen. Ik lag de hele nacht wakker en vroeg me af of ik dood zou gaan.” Zijn toestand was zo slecht dat ze er in het ziekenhuis geen raad mee wisten. Zijn man werd toen ook verteld dat hij 24 uur verwijderd was van de dood. “Als de tournee door Zuid-Amerika een dag langer was doorgegaan was het gebeurd”, aldus John in zijn biografie die op 15 oktober zal verschijnen.

Zijn man David liet weten dat de zanger na zijn afscheidstournee gewoon zal blijven optreden. Daarbij liggen er mogelijkheden met shows in Londen en Las Vegas. “Elton is een werkpaard. Hij is vitaal en gepassioneerd en houdt van wat hij doet. Daar zal hij nooit mee stoppen”, zo vertelt hij.

(Foto: BSR Agency)