Elvis genomineerd voor 3 Golden Globes

- Nieuws

 Baz Luhrmann Selena Gomez Childish Gambino Lady Gaga Rihanna
Elvis genomineerd voor 3 Golden Globes

Maandag zijn de nominaties bekendgemaakt voor de Golden Globes. De film Elvis, over het leven van Elvis Presley, is genomineerd voor drie prijzen.

Elvis is genomineerd in de categorieën voor beste film (drama), beste mannelijke hoofdrol (Austin Butler als Elvis Presley) en beste regisseur (Baz Luhrmann). De Golden Globes worden op 10 januari uitgereikt en zijn een interessante indicator voor welke films het twee maanden later goed gaan doen tijdens de Oscaruitreikingen. Baz Luhrmann - die zelf ooit een Top 40-hit scoorde met Everybody's Free (To Wear Sunscreen) - The Sunscreen Song (Class Of '99) - werd één keer eerder genomineerd als beste regisseur voor zijn film Moulin Rouge! uit 2001. Hij won deze prijs toen niet, maar kreeg wel een Golden Globe voor zijn rol als producer. Moulin Rouge! won namelijk de prijs voor beste film in het comedy- of musicalgenre).

Tussen de nominaties voor beste originele filmlied komen we twee Top 40-hits tegen. Lady Gaga is genomineerd voor Hold My Hand uit de film Top Gun: Maverick. Dat nummer werd eerder dit jaar een bescheiden hit. I Ain't Worried van OneRepublic, afkomstig uit dezelfde film, werd een veel grotere hit, maar is niet genomineerd voor een Golden Globe. Mogelijk kwam dit nummer niet in aanmerking, omdat het elementen bevat uit het nummer Young Folks van Peter Bjorn and John. Daarmee is het niet geheel origineel. Lady Gaga won al één keer eerder de Golden Globe voor beste filmlied. In 2019 kreeg ze prijs voor Shallow uit de film A Star Is Born.

De andere genomineerde Top 40-hit is Lift Me Up van Rihanna uit de film Black Panther: Wakanda Forever. Zij werd nog nooit eerder voor een Golden Globe genomineerd. Lift Me Up staat momenteel op nummer 17 in de Top 40. De concurrentie van Lady Gaga en Rihanna bestaat uit Carolina van Taylor Swift (uit de film Where The Crawdads Sing), Ciao Papa van Gregory Mann (uit de flm Guillermo Del Toro's Pinocchio) en Naatu Naatu van Rahul Sipligunj en Kaala Bhairava (uit de film RRR).

In de overige categorieën komen we nog twee andere Top 40-namen tegen. Donald Glover is genomineerd voor zijn rol als Earnest Marks in de komische televisieserie Atlanta. In 2017 won hij al eens de Golden Globe voor deze rol. Wij kennen Donald beter onder de artiestennaam Childish Gambino. Onder die naam scoorde hij in 2018 een hit met het controversiële This Is America. Selena Gomez ten slotte is genomineerd als beste actrice in een televisieserie (musical of comedy) voor haar rol als Mabel Mora in Only Murders In The Building. Zij kan dankzij deze nominatie in 2023 haar eerste Golden Globe winnen.