Foo Fighters ontvangen Global Icon Award

- Nieuws

 Foo Fighters
Foo Fighters ontvangen Global Icon Award

Tijdens de MTV Video Music Awards in New York hebben de Foo Fighters een MTV Award voor Global Icon gekregen. Daarmee treedt de groep van Dave Grohl in de voetsporen van onder meer Bon Jovi, Queen en U2.

De Global Icon Award wordt sinds 2010 uitgereikt en is een oeuvreprijs. Volgens MTV is de prijs bedoeld voor 'een artiest of band wiens ongeëvenaarde carrière en voortdurende impact en invloed een uniek niveau van wereldwijd succes en daarbuiten hebben bereikt. De Video Music Awards zullen die global icon eren die een onuitwisbare stempel op het muzikale landschap hebben gedrukt en blijft beïnvloeden, inspireren en evolueren.' De Foo Fighters ontvingen de prijs uit handen van Billie Eilish.

Tijdens de awardshow bracht de groep een medley van hun nummers Learn To Fly, Shame Shame en Everlong. Tijdens hun eerbetoon bracht drummer Taylor Hawkins een eerbetoon aan zijn overleden Rolling Stones-collega Charlie Watts met de tekst "Charlie Watts R.I.P." op zijn drumstel. De Foo Fighters waren ook genomineerd voor vier andere prijzen, maar ze wisten geen enkele van hun nominaties te verzilveren. De prijs voor groep van het jaar ging naar BTS en ook de prijzen voor beste rock, beste choreografie en beste cinematografie gingen aan hun neus voorbij. Die nominaties waren allemaal voor (de videoclip van) hun nummer Shame Shame.

Binnenkort hebben de Foo Fighters nog iets te vieren, want op 30 oktober worden ze opgenomen in de befaamde Rock And Roll Hall Of Fame. De andere acts die dit jaar worden toegevoegd aan deze eregalerij zijn de Go-Go's, Todd Rundgren, Tina Turner, Carole King en Jay-Z.