Gitaar Eric Clapton geveild voor monsterbedrag

- Nieuws

 Eric Clapton Derek and The Dominos
Gitaar Eric Clapton geveild voor monsterbedrag

Tijdens een veiling in het Hard Rock Cafe in Hollywood heeft een akoestische gitaar van Eric Clapton $625.000 opgeleverd. Dat is een ruim ton meer dan vooraf was geschat.

Bij Julien’s Auctions’ veiling Icons & Idols: Rock 'N’ Roll werden afgelopen weekend tientallen spullen geveild. Het ging niet alleen om instrumenten van rockmuzikanten, maar ook om andere zaken zoals handgeschreven songteksten, kledingstukken, juwelen en kunstwerken van legendarische muzikanten. Zo leverden een leren jasje van Michael Jackson en een handgeschreven briefje van Keith Richards allebei $12.8000 op.

View this post on Instagram

A post shared by Julien's Auctions Official (@juliens_auctions)

Een akoestische gitaar van Eric Clapton veranderde voor het hoogste bedrag van eigenaar. Een bieder had $625.000 over voor de Martin D-45-gitaar die Eric bespeelde tijdens het allereerste optreden van Derek and The Dominos op 14 juni 1970 in The Lyceum Theatre in London.

Andere gitaren die veel geld opleverden, waren die van The Edge, Eddie Van Halen, David Gilmour (Pink Floyd), Elvis Presley en Amy Winehouse. Een ander bijzonder item dat geveild werd, was een geel T-shirt van Belinda Carlisle. Dat bracht $22.400 op, ongeveer 20 keer zoveel als van tevoren verwacht was.