Gloria Estefan, Snoop Dogg en Sade komen in Songwriters Hall Of Fame

- Nieuws

 Gloria Estefan Snoop Dogg Sade Teddy Riley
Gloria Estefan, Snoop Dogg en Sade komen in Songwriters Hall Of Fame

Dit jaar worden zeven nieuwe namen toegevoegd aan de Songwriters Hall Of Fame. Gloria Estefan, Snoop Dogg en Sade behoren tot de gelukkigen.

De Songwriter's Hall Of Fame is een in 1969 opgerichte eregalerij voor Engelstalige songwriters. Elk jaar worden er nieuwe namen aan de lijst toegevoegd, waarin inmiddels al bijna 500 songwriters een plekje hebben gekregen. Het doel van de Songwriters Hall Of Fame is het eren van het werk van sonwriters uit alle muziekgenres en klaarstomen van een volgende generatie songwriters door beurzen en andere initiatieven.

Op 15 juni zullen er tijdens een gala in het Marriott Marquis Hotel in New York zeven nieuwe namen toegevoegd worden aan de lijst. Dat zijn Gloria Estefan, Snoop Dogg, Sade, Teddy Riley, Jeff Lynne, Glen Ballard en Liz  Rose. De eerste vijf namen behoeven nauwelijks introductie. Gloria Estefan, Snoop Dogg en Sade scoorden bij elkaar genoeg hits om een hele Top 40 mee te vullen. Gloria Estefan scoorde in 1989 zelfs een nummer 1-hit met Can't Stay Away From You.

Teddy Riley en Jeff Lynne zijn ook heel bekend. Teddy Riley scoorde in de jaren 80 en 90 hits als lid van de r&b-groepen Guy en Blackstreet. Jeff Lynne scoorde 16 hits als zanger-gitarist van Electric Light Orchestra. Op één cover na schreef en produceerde hij die nummers allemaal zelf.

De laatste twee namen zijn niet zo bekend. Desalniettemin hebben ze veel gepresteerd in hun vakgebied. Glen Ballard schreef voor Michael Jackson de hit Man In The Mirror en maakte met Alanis Morissette het album Jagged Little Pill, met daarop de top 10-hit Ironic. Daarnaast schreef hij een hit voor Wilson Philiips, Curtis Stigers en Shakira. Liz Rose is voor Top 40-begrippen wat minder bekend. Zij verdiende haar sporen met name in de countrywereld. Ruim een jaar geleden maakte zij toevallig haar Top 40-debuut als songwriter. Zij had namelijk meegeschreven aan het nummer All Too Well van het album Red uit 2012, dat eind 2021 in een nieuw opgenomen versie in de Top 40 kwam.