Ilse DeLange gastzangeres in Duitse songfestivalvoorronde

- Nieuws

 ilse de Ilse DeLange
Ilse DeLange gastzangeres in Duitse songfestivalvoorronde

Vanavond (3 maart) kiest Duitsland zijn liedje voor het Eurovisiesongfestival. Tijdens Unser Lied Für Liverpool zal de Nederlandse zangeres Ilse DeLange een gastoptreden verzorgen.

Ilse DeLange heeft onlangs met de Duitse groep The BossHoss het nummer You uitgebracht. Dit nummer zullen ze vanavond ten gehore brengen in de Duitse songfestivalvoorronde, die vanaf 22:20 uur te zien is op de ARD. Ilse De Lange scoorde als zangeres van The Common Linnets in 2014 een top 3-hit bij onze oosterburen met Calm After The Storm. Na haar deelname aan het zevende seizoen van Sing Meinen Song – Das Tauschkonzert (de Duitse versie van Beste Zangers) kwam haar televisiecarrière echt goed op gang. Haar hit Changes werd gebruikt in de leader van Bauer Sucht Frau (de Duitse versie van Boer Zoekt Vrouw) en ze nam deel aan het dansprogramma Let's Dance. Daarnaast zetelt ze sinds 2022 in de jury van Deutschland Sucht Den Superstar. Dat is dan weer de Duitse versie van Idols.  

Het is overigens niet voor het eerst dat Ilse DeLange een optreden verzorgt in de Duitse songfestivalvoorronde. In 2016 was ze ook al te gast als lid van The Common Linnets. Toen zong ze - ook samen met The BossHoss - een cover van de Dolly Parton-klassieker Jolene. Met dat nummer haalde ze destijds ook de Duitse hitparade.

De Duitse voorronde van dit jaar wordt gepresteerd door Barbara Schöneberger, die tijdens de uitzending Ilse DeLange ook zal uitnodigen voor een 'Talk auf der Couch'. Acht kandidaten zullen strijden voor een ticket naar Liverpool. Aanvankelijk zouden dat negen kandidaten zijn, maar zangeres Frida Gold is uitgevallen wegens ziekte.