Justin Bieber in top 5 van succesvolste acts aller tijden

- Nieuws

 Justin Bieber
Justin Bieber in top 5 van succesvolste acts aller tijden

Justin Bieber heeft een plaatsje bemachtigd in de top 5 van succesvolste acts in de Top 40-geschiedenis. Sinds vandaag heeft hij meer Top 40-punten dan The Rolling Stones.

Het is voor het eerst sinds 2017 dat er een nieuwe artiest de top 5 van succesvolste acts aller tijden binnendringt. In dat jaar verwees David Guetta de King Of Pop Michael Jackson naar de 6e plaats. Inmiddels is de Franse dj uitgegroeid tot succesvolste Top 40-artiest aller tijden. De vooruitzichten voor Justin Bieber zien er goed uit. De andere acts die in de top 5 staan, zijn Rihanna, Madonna en Marco Borsato.

Justins notering in de top 5 gaat ten koste van The Rolling Stones. De Britse groep was de enige groep die sinds het begin van de Top 40 in 1965 altijd in de top 5 van succesvolste acts aller tijden heeft gestaan. In de eerste 2½ maand van 1965 en tussen 1982 en 2008 stonden The Rolling Stones in dit lijstje zelfs op nummer 1. De act die nu het langst in de top 5 staat, is Madonna. Zij staat sinds de zomer van 1999 bij de succesvolste acts genoteerd en voerde het lijstje tussen 2008 en 2016 aan.

Justin Bieber is overigens niet de eerste artiest uit Canada die zo hoog komt in deze allertijdenlijst. In 1965 mocht de Canadese countryzangeres Lucille Starr zich vier weken de succesvolste artiest aller tijden noemen, al moet daarbij gezegd worden dat de Top 40 op dat moment nog maar een paar weken bestond. Na iets meer dan een jaar verdween zij weer uit de top 5.

De top 10 van succesvolste artiesten aller tijden ziet er vanaf deze week als volgt uit:

  1. David Guetta
  2. Rihanna
  3. Madonna
  4. Marco Borsato
  5. Justin Bieber
  6. The Rolling Stones
  7. Michael Jackson
  8. Ed Sheeran
  9. The Beatles
  10. P!nk